Lusi na nebu – Pejdž Tun

od lanavujicic
Lusi na nebu – Pejdž Tun

Ovu knjigu Lusi na nebu sam dobila na poklon od dragih prijateljica sa stranice Crni Biser.

Primetile su da u poslednje vreme mnogo čitam chick-lit-e pa su rešile da sa mnom podele njihovu omiljenu knjigu ovog žanra. Već nakon samo par stranica znala sam da će se ova knjiga i meni dopasti.

MOJ SINOPSIS

Lusi kreće na put za Australiju gde je pozvana da prisustvuje venčanju drugarice i druga iz detinjstva, druga u koga je bila ludo i neuzvraćeno zaljubljena kao klinka.

Njen sadašnji verenik, sa kojim sada živi i sa kojim je u jednoj skladnoj vezi, ostaje u Londonu pod izgovorom nekih neodložnih poslovnih obaveza i ona seda u avion sama i kreće na dalek put ka svojoj rodnoj zemlji odakle je sa majkom otišla nakon što je njena majka rešila da se preuda.

Knjiga dakle i počinje na samom aerodromu gde Lusi seda u avion. Međutim prilikom poletanja aviona, Lusi u želji da isključi telefon, primeti sms poruku sa broja telefona njenog verenika. Otvori poruku u kojoj piše: ‘Upravo sam spavala sa tvojim dečkom, četvrti put ovog meseca. Mislila sam da treba da znaš…’

Lusi je van sebe, ali tek je čeka put od preko dvadeset sati, a stjuardesa je opominje da hitno ugasi telefon jer poleću. Kako će Lusi preživeti toliko sati puta u agoniji pre nego što ponovo bude u prilici da uključi telefon i sazna o čemu se tu zapravo radi i ko joj je poslao tu poruku? Kako će izgledati njen susret sa njenim, starim prijateljima? Hoće li ona i dalje osećati nešto prema momku u koga je nekada bila ludo zaljubljena, a koji se sada ženi za njenu najbolju prijateljicu? I ko će joj potpuno neočekivano pomutiti pamet?

To vam ostavljam da sami otkrijete u ovoj preslatkoj urnebesnoj komediji…

MOJ UTISAK O KNJIZI LUSI NA NEBU

Ova knjiga je fantastično štivo za plažu, neki odmor ili momente opuštanja kada želimo da nam nešto brzo popravi raspoloženje. Prvo sam pomislila “U životu nisam videla ružnije korice neke knjige”. Delovalo mi je mnogo gore nego najniskobudžetniji trafika vikend romani. Međutim, kada sam malo bolje pogledala o kojoj se knjizi radi na Goodreads-u videla sam da su korice originala zapravo veoma slatke i obećavajuće, a osim toga beskrajno verujem sudu mojih prijateljica sa stranice Crni Biser.

Evo ih korice originala:

Lucy in the sky – Paige Toon
Lucy in the sky – Paige Toon

Dakle, problem je isključivo u našem izdavaču koji je najblaže rečeno upropastio stvar i samo učinio to da mu knjiga prođe potpuno zanemarena. Knjiga koja je od sada na vrhu mojih favorita kada su u pitanju oni pravi chick-lit romani. Ja pretpostavljam da je u pitanju to da prođu što jeftinije u štampi jer često štamparije ograničavaju upotrebu boja kako bi smanjile cenu same štampe. Ipak ovo je ispao jedan od onih momenata kada ne treba suditi o knjizi po njenim koricama, a ja sam tu da širim ljubav prema dobrim knjigama, tako da… ?

No dobro, hajde da se vratimo na samu knjigu…

Osim što me je neopisivo zabavila, priča se već od prve stranice prilično zamršava i drži nas u neizvesnosti do samog kraja. Ne samo vezano za to da li Lusi živi u zabludi ili je to sve samo njena paranoja, već i po tome da li da posluša svoje srce i zauvek promeni sebi život. Prelepa ljubavna priča za koju mi je bilo strašno krivo kada se završila.

Definitivno ću potražiti i ostale knjige koje je ova autorka napisala i nadam se da su i one makar upola dobre kao ova. Vidim da ih ima mnogo zanimljivih i ova autorka definitivno preti da postane moj omiljeni chick-lit pisac. ?

Uživala sam u pejzažima Australije pogotovu u australijskim plažma. Gotovo da sam mogla more da omirišem. Prosto sam imala osećaj kao da je leto počelo i mislim da mi je ova knjiga probudila onu prvu histeriju ove godine – hoću na moreeeee!

Ostale knjige spisateljice Paidž Tun
Ostale knjige spisateljice Paidž Tun

Drugi deo priče se odvija u Londonu, grad koji takođe obožavam ali koji nažalost još uvek nisam posetila. Dakle, ova knjiga je spoj svega onoga što bi mene činilo razneženom i raspilavljenom…mislim da sam ja kroz ovu knjigu bila u oblacima, a ne Lusi ?
Kroz čitavu knjigu jednostavno vas tera da navijate za pravu ljubav, ljubav bez proračuna. Želja da srce pobedi mi je uvek bila prisutna.

Ovaj roman je od mene na GoodReads-u dobio najvišu ocenu ★★★★★.

Knjiga za plažu? Oooo DAAAA!!!

Dakle, ako planirate neki odmor ovog leta, ovo je pravi izbor za štivo koje će vam praviti društvo na pesku. ?

Prava knjiga za plažu!!!
Prava knjiga za plažu!!!

Knjigu je izdala izdavačka kuća BeoBook, ali pošto oni čak ni nemaju sajt (bar ga ja nisam videla) knjigu možete naći u svim većim knjižarama u Srbiji od Delfi, Vulkana… ali trenutno postoji akcija u knjižari Makart gde ova knjiga, nećete verovati, košta tričavih 199 din (snižena sa redovne cene koja je inače 493 din). Požuriteee!!!

Evo ga link ka MakArt knjižari gde možete naći ovu knjigu: LINK

Sve u svemu, dragi moji Crni Biserčići hvala vam do neba što ste mi nabacile ogroman osmeh na lice ovom preslatkom knjigom koja će imati posebno mesto na mojoj polici.

Kako kažete: “Osmeh, jedina kriva linija koja ispravlja sve”. Tačno tako ?

Sve preporuke za svakoga ko želi da popravi svoje raspoloženje i uživa u jednoj prelepoj ljubavnoj priči.

Lusi na nebu – Pejdž Tun

ZVANIČNI PODACI O KNJIZI „LUSI NA NEBU“

Lusi na nebu Korice knjigeLusi na nebu
Pejdž Tun
Ljubavni / Tinejdž / Čiklit / YA / New Adult
9788689027060
2008.
Mek povez
333

Prošlo je devet godina otkako je Lusi napustila Australiju. Devet godina kako nije videla svoju najbolju prijateljicu Moli i svoju nekadašnju ljubav Sema. Sada se njeno dvoje prijatelja venčavaju. Jedno za drugo. I Lusi je u avionu, na putu za Sidnej i njihovu svadbu. Spremna za 24-časovno putovanje, Lusi nalazi poruku na svom mobilnom telefonu. Ne od svog momka Džejmsa, čemu se ponadala videvši njegov broj, nego od žene koja tvrdi da je spavala s njim četiri puta u poslednjih mesec dana. Zarobljena u avionu, ona počinje da preispituje sve vezano za svoj odnos sa Džejmsom. Konačno ga zove, i on je uverava da je u pitanju samo neukusna šala njegovih kolega...

Možda će vas zanimati

6 komentari

Branislava 18. aprila 2016. - 09:14

Tako je poletan komentar, da sam je odmah narucila ( i neplanirano jos jednu Patersonovu knjigu )… i sad samo da izaberem destinaciju za more 🙂

Reply
zemljaknjiga 20. aprila 2016. - 15:37

E da znaš da mi je drago. Dopašće ti se 100%!
Jako je slatka knjiga videćeš. U nekim momentima urnebesno komična u drugim opet romantična i mistična…
Prava jedna borba srce ili glava, a pola knjige se dešava na moru, tako da…prava jedna knjiga za plažu da te raspilavi i odmori, a da nije dosadna 🙂

Reply
Aleksandra Bogdanovic 18. aprila 2016. - 18:30

Makartovu knjižaru imate i u Čumićevom sokačetu 🙂

Reply
zemljaknjiga 20. aprila 2016. - 15:37

E svašta oni imaju u toj knjižari koliko vidim… 🙂

Reply
Olivera Babić 19. aprila 2016. - 09:56

Zaista šteta za ovako neprivlačan dizaj korica.

Reply
zemljaknjiga 20. aprila 2016. - 15:38

Da…šteta stvarno. Mada bitna je knjiga, tako da…bitno je da smo je otkrili i pored tako ružnih korica… 🙂

Reply

Ostavi komentar