Princeza od papira – Erin Vot (The Royals, #1)

od lanavujicic
Princeza od papira - Erin Vot

Pročitala sam ovaj prvi deo „Princeza od papira“ za manje od dva dana i sve što ću u uvodu da kažem je da ja ovako neću da se igram. ? Ovo se čita u cugu, a mi imamo samo prvi deo preveden. Nije fer!

„PRINCEZA OD PAPIRA“ – MOJ SINOPSIS KNJIGE

Ela Harper je devojka koja nikada nije imala normalan život. Nakon što je izgubila majku, Ela biva primorana da se snalazi da preživi i nastavi školovanje. Lažima i prljavim poslovima se bori da ne završi u nekoj od hraniteljskih porodica, sve dok se nije pojavio Kalum Rojal, najbolji prijatelj njenog oca koga nije poznavala. On se predstavlja kao njen budući staratelj koji je smešta u svoj raskošni dom zajedno sa petoricom svojih sinova koji u Eli vide uljeza i pretnju za porodicu…

MOJI UTISCI O KNJIZI „PRINCEZA OD PAPIRA“

Moram vam priznati da se meni početak knjige nikako nije dopao. Uskočila sam iz slatkog ljubavnog romana u ovaj koji je nešto slobodnijeg rečnika i trebalo mi je vremena da se priviknem. Međutim, jednom kada vas priča ščepa teško da ćete se odvojiti od nje. Imala sam ove nedelje neku frku, pa je ova knjiga trebala biti lako štivo za uspavljivanje i smirivanje, a ispala je knjiga za držanje u budnom stanju. Dragan ugasi svetlo, ja ga palim i nastavljam da čitam, on gasi, ja palim… Ovaj daaaa, imali smo problem ?

Sve u svemu, ovo je pravi new adult roman i sad vidim čemu tolika frka oko njega. Zaokupljuje, definitivno zaokupljuje čitaoce koji vole ovu vrstu literature za mlade.

Princeza od papira - Erin Vot

Šta može biti nego ljubavna priča, začinjeno porodičnim intrigama, luksuzom, lažima i naravno seksom, ali u nekoj umerenoj meri toliko da ne prelazi onu granicu koja meni baš i ne leži kada su knjige u pitanju.

Mala napomena: iako su korice prilično primamljive svim devojčicama, pretpostaviću, imajte u vidu da sadrži eksplicitne scene, scene seksa, psovke i slično i da nije za ispod recimo šesnaest godina. Dakle, roditelji, pazite da vam se ćerke ne dohvate ove knjige ako nemaju dovoljno godina za nju. ?

O SERIJALU „THE ROYALS“

Ova serijal koji se zove „The Royals“ ima tri knjige trenutno koje su objavljene. Koliko vidim u najavi su i četvrti i peti deo za koje se očekuje da će izaći ove godine. Naslovi su:

  1. Princeza od papira – Izdavač Vulkan
  2. Slomljeni princ (moj slobodni prevod) – očekuje se prevod u Srbiji (Izdavač Vulkan)
  3. Uvrnuta palata (moj slobodni prevod) – očekuje se prevod u Srbiji (Izdavač Vulkan)
  4. Svrgnuto visočanstvo (moj slobodni prevod) – očekuje se prvo izdanje u Americi u 2017.
  5. Razbijeno kraljevstvo (moj slobodni prevod) – očekuje se prvo izdanje u Americi u 2017.
The Royals – Serijal – Erin Vot
The Royals – Serijal – Erin Vot

Kada će biti prevedeni i nastavci kod nas pokušaću da saznam od Vulkan izdavačke kuće. Čini mi se da su nešto spominjali da će ostali delovi izaći do kraja ove godine.
Erin Watt je pseudonim pod kojim se kriju dve autorke čija prava imena nisam uspela da saznam.

ISPRAVKA!!!
Upravo mi Isidora sa drage nam svima, a meni sestrinske Facebook stranice @crnibiser javlja da su autorke pod ovim pseudonimom zapravo Elle Kennedy & Jen Frederick. Svaka čast Isidora! <3 Ja nisam uspela da iskopam ovo ? Etoooo

Ako nekoga zanima nešto više o čitavom serijalu, može saznati na zvaničnoj stranici Erin Wat OVDE, ili na GoodReads stranici serijala „THe Royals“ OVDE.

MENI OMILJENI CITATI IZ KNJIGE

Nema tu sad nekih mudrosti koje ću da izvlačim iz ove knjige, ali evo nekih odlomaka, čisto da vam zagolicam maštu…

CITAT 1

Moja najistaknutija veština nije igranje, već sposobnost da verujem da će sutrašnji dan biti bolji. Ne znam odakle mi taj optimizam. Možda od mame. Nekako sam počela da verujem da ću, ako uspem da preguram ovo loše iskustvo, ovaj loš dan, sutra imati nešto bolje, lepše, novije.

I dalje u to verujem. I dalje verujem da me čeka nešto dobro. Samo moram da teram dalje dok ne dođe moje vreme, jer ništa se od ovoga ne bi desilo da me ne čeka nagrada za sve te muke,
zar ne?

CITAT 2

Dovoljno je zgodan da osetim kako mi se usta suše, a osećam i trnce na mestima na kojima sam se nadala da kreteni kao što je on ne mogu da ih pokrenu. Ali od majke sam naučila da telo često ume da voli ono što glava mrzi. Trik je postarati se da se zna da je glava gazda. To je jedan od njenih saveta u maniru čini kako ti kažem, a ne ono što ja radim.

KORICE

Zadržali su originalne, što je sasvim ok. Mnogi su ostali zatečeni i kod originalnog prvog izdanja. Zatečeni su bili time da su očekivali Regency, odnosno serijal koji ima veze sa istorijskim ljubavnim romanima ili da je neka prava royal priča, pa su neki čak bili i razočarani jer su se osetili nasamerenima.
Da, korice su čista igra reči, ali i priča ima neku dozu „plemićizma“ ako je to uopšte legitimna reč. Ako nije, ne zamerite eto ja sam to tako nazvala. ? Imam ja te svoje momente lupanja i skrnavljenja našeg rečnika čime se baš i ne ponosim. Ali… moj kutak, pa ćete preživeti, nadam se ?

Dakle, porodica koja se spominje u knjizi je prezimena Royal a i Ela, glavna junakinja romana, je sirotica iz blata uletela u zlatni kavez, pa otuda i „Princeza od papira“.

Paper Princess – korice
Paper Princess – korice

BOOK TREJLER ZA KNJIGU „PRINCEZA OD PAPIRA“

Nažalost nisam ga našla ?

ZAKLJUČAK

Knjizi „Princeza od papira“ sam dala maksimalnih ★★★★★ (5*) na GoodReads-u.

I šta sad??? ŠTA SAD??? Pitam ja vas i pitam Vulkan…
Koliko ćemo da čekamo na nastavak?

Vidite, ova knjiga se krajnje nehumano završava po čitaoca. Molim vas, ali molim na kolenima, nemojte ovakve serijale izdavati u razmacima od par meseci. Ovi serijali se čitaju u što kraćem vremenskom periodu, jer će se mnogo čitalaca ohladiti. ZABOGA MILOGA imajte srca!!!
Sve u svemu, dragi moji knjigoljupci (mada verujem da će ovo više čitati čitateljke), spemite se na neprespavanu noć sa ovom knjigom i na histeriju sutradan kada shvatite da nastavak još ne možete da nabavite. Eto toliko…

UDOMLJAVANJE KNJIGE „PRINCEZA OD PAPIRA“

Danas smo sprešli brojku od 5000 koliko nas ima na Facebook stranici Zemlja Knjiga. O daaaa. ?
Malo je reći koliko sam zbog toga srećna.
Pošto sam, kao što sam već i najavila, spremila nekoliko knjiga za ovu priliku, ovo će biti prva od njih. Dakle, u narednih par nedelja podelićemo nekoliko super naslova za svačiji ukus, od noviteta, do nekih sad već starijih naslova. Biće za svačiji ukus po nešto.

Udomljavanje ove knjige će biti isključivo na Facebook stranici i prijava će trajati od večeras do subote (06.05.2017.) uveče, eto neka bude do 23:30h.
Važiće za teritoriju Srbije, Hrvatske, Crne Gore, BiH i Makedonije.
Proverite na Facebook stranici kako da sudelujete – ZEMLJA KNJIGA NA FACEBOOKU

Uporedo sa mojim darivanjem ove knjige traje i nagradna igra na stranici Ljubitelji kafe Doncafe gde će Džezveri u saradnji sa Vulkan izdavaštvom darovati jedan primerak nekome od vas. Pa eto duple prilike da osvojite ovu zanimljivu knjigu, pa ispratite ih na njihovoj Facebook i Instagram stranici:
Ljubitelji kafe Doncafe – Facebook
Ljubitelji kafe Doncafe – Instagram

Hvala im na tome od srca! ?

Eto…
Ljubi vas sve vaša knjigoholičarka iz Zemlje Knjiga.

ZVANIČNI PODACI O KNJIZI:

Princeza od papira Korice knjige Princeza od papira
The Royals #1
Erin Vot
Ljubavni/Erotski/New Adult
Vulkan
2017.
Mek povez
288

Samo je želela da ostane verna sebi...

Ela Harper je borac – optimista je i sa obe noge stoji čvrsto na zemlji. Čitavog života selila se iz grada u grad i pokušavala da sastavi kraj sa krajem, verujući da će se jednog dana izvući iz siromaštva. Nakon što joj je majka umrla, ostala je sama na svetu.

Sve dok se nije pojavio Kalum Rojal, najbolji prijatelj njenog oca kog nikada nije upoznala. Ovaj milijarder postaće njen anđeo čuvar i smestiće je u svoj raskošan dom, zajedno sa petoricom svojih sinova, koji Elu vide kao uljeza. Ne zna se koji je od njih šarmantniji i privlačniji, ali nijedan nije toliko fatalan kao Rid. Međutim, on je rešen da Elu vrati u blato iz kojeg je ispuzala.

Život iz bajke ima i onu drugu, mračnu stranu, a to je nešto sa čime se Ela nikada do sada nije susrela. Ako misli da opstane, moraće da nauči da igra po drugačijim pravilima igre.

Možda će vas zanimati

3 komentari

Jasna 5. maja 2017. - 23:17

Sad si me i ti zaintrigirala sa ovom knjigom. Od kada je izašla samo sam čitala dobre komentare o njoj baš kao što kažeš da se ne može ispustiti iz ruku. Jedva čekam da je se dočepam nekako (ne volim čitati u pdf-u), A možda je i bolje da odugovlaćim sa čitanjem baš radi nastavaka hehe.

Reply
Zemlja Knjiga 16. juna 2017. - 15:48

Jaoj draga Jasna, bojim se da ćemo dugo čekati na nastavak kako stvari stoje. Nešto mi se čini da bolje da sam i ja odugovlačila sa započinjanjem serijala, jer zaboraviću šta se desilo dok se oni smisle da izbace nastavak 🙁
Knjiga je inače ODLIČNA!!! Bar gledano iz ugla onih koji ovakvu literaturu vole, a ja sam definitivno jedna od njih. 😉

Reply
marija 4. aprila 2022. - 13:46

Hej cao slucajno sam naletela na ovaj sajt zato sto trazim nesto nalik bas ovom serijalu procitala sam ceo serijal i mnogo mi se dopao,molim te ako imas neki predlog postavi u komentarima 💜🤗

Reply

Ostavi komentar

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00