Randevu – Amanda Kvik

od lanavujicic
Randevu - Amanda Kvik

Kada smo kod ove knjige „Randevu“ ja oram nešto da vam priznam. Ja se zovem Lana i ja sam postala ovisnik o istorijske ljubavne romane! ?

Amanda Kvik! Do juče da mi je neko pričao kako ću ja čitati bilo šta od ove autorke koju sam ne znam ni ja sama iz kog razloga zaobilazila u širokom luku u knjižarama, rekla bih mu da je potpuno sišao sa uma. ?
I evo, gde smo sada…Paaaaa… ?

„RANDEVU“ – MOJ SINOPSIS KNJIGE

Grof od Grejsona rešio je da mu je vreme da se ženi. On je hladan i neukrotiv čovek besprekornih manira koji traži suprugu dostojnu njegovog položaja i ugleda.
Ogasta Balindžer je sve samo ne žena koja bi se našla na njegovoj listi kandidatkinja za brak. Ona je često lakomislena, divlja i žena koja se nikako ne zamara društvenim normama i pravilima. Njih dvoje se upoznaju na jedan sasvim neobičan način.

Ali kako to da se ona ipak već našla na toj njegovoj listi kandidatkinja za njegovu suprugu i pre njihovog zvaničnog susreta saznaćete u ovom predivnom, ali i pomalo neobičnom ljubavnom romanu.

MOJI UTISCI O KNJIZI „RANDEVU“

Kao što rekoh, eto mene u svetu Amande Kvik. Za ne poverovati pre samo par nedelja.
Ne znam zašto, nemam na ovo odgovor, ali sam ja njene knjige smatrala literaturom koja nikako i ni u bunilu nije vredna moje pažnje. Mislim, baš sam bila mudra i bistra, šta da vam kažem ? hahaha

U stvari, mislim da su njene korice tome još više i doprinele. Viđala sam devojke koje ulaze u knjižare i sa vrata pitaju „Imate li nove knjige Amande Kvik?“ i onda se zalete na kutak koji bukvalno preliva od njenih knjiga. Nekako takav utisak imam i u Nori Roberts. Ista priča. Verujem da ću nakon ovoga i njoj dati šansu makar sa jednom knjigom.

Kako sam ja došla do ovoga… Pričam ja jedno jutro sa mojom Branislavom, mojim magom za ljubavne romane i tako… složile se oko nekih prelepih ljubića koje smo pročitale i ona meni kaže „Jaoj, pa onda bi se tebi dopala (neka, ne sećam se tačno naslova) knjiga od Amande Kvik. Si je čitala?“. Ja kažem „Jaoj Amanda Kvik, ma ne, nisam ništa čitala od nje.“ Na to Branislava maltene cikne na mene „MOLIM????“.

Grešna ja, eto mene u knjižari već istog dana i vratih se sa ovom knjigom pod rukom. ?

Ja sam se toliko dobro zabavila uz ovu knjigu, da ja vama ne mogu da opišem. Ovom knjigom dobila sam sve što inače obožavam u mojim momentima samo-psihoterapije gde filtriram sve negativno što mi se dešavalo u toku dana.

Da se razumemo, ja svoje frustracije lečim uz knjige. Tako je, pa je tako. Neko to razume, a neko kaže – jao kako možeš to smeće, što se ne može ni knjigom nazvati, da čitaš?!
E, pa dragi moji, ovo ipak može da se nazove slatkom ženskom lekovitom knjigom… u stvari, ma nazovite to kako hoćete, ovo je moj lek koji ako mi neko istera iz života ću da ujedam!!! Ozbiljna sam! ?

Nasmejala sam se, zabavila, raznežila, isplakala, razljutila… Probudila je sve emocije kod mene i ostavila me je u savršenom raspoloženju. Svet postaje upravo onakav kako joj korice i izgledaju. ?

Dakle, dragi moji, ako ste romantične prirode, ako želite malo ljubavnog leka začinjenog sjajnim humorom… Šta da vam kažem osim – pravac u potragu za teta Amandom. ?

E, da…i mala napomena. Pripazite na eksplicitnost scena u romanu, što svakako znači da knjige Amande Kvik nisu za ispod recimo šesnaest godina. Erotski je roman u nekim momentima, nije da nije. Mada sve je s pravom merom, jer Amanda izgleda to radi kako u skladu s vremenom u koji je radnja romana smeštena, tako i sa pravom merom u smislu doziranja deskripcije erotskih scena. Većina vas već zna da ja ne volim preterivanja ni u čemu.

MENI OMILJENI CITATI I ODLOMCI IZ KNJIGE

Jaoj, toliko ih je bilo momenata kada sam se slatko i od srca nasmejala čak i naglas. Evo makar jednog takvog, čisto da vidite o čemu pričam:

CITAT

„On će ti biti pouzdan muž, Ogasta.“
„Ne želim pouzdanog muža. Zapravo ne želim nikakvog muža, a najmanje ne pouzdanog. Šta to kog đavola uopšte znači? Pouzdan. Konj je pouzdan.“

KORICE

Znate kako, to su Amandine korice koje i u originalima izgledaju tako. Izgleda vrlo su prepoznatljive. Nisu mi omiljene, moram priznati, ali sada kada znam šta se krije u njima definitivno da sasvim drugačijim očima na njih gledam.

BOOK TREJLER ZA KNJIGU „RANDEVU“

Ne nađoh nikakav, nažalost. ?

ZAKLJUČAK

Knjizi „Randevu“ sam dala maksimalnih ★★★★★ (5*) na GoodReads-u. Sve sam vam već rekla. Ako ste ljubitelj slatkih ljubića i ako ste do sada imali istu predrasudu o Amandi kao autorki (kao i ja), bacite sve u vodu i zakoračite u njen svet. Dajte joj šansu. Iznenadiće vas, prosto sam ubeđena u to. ?

Pričaćemo mi još o teta Amandi Kvik, ovo je tek samo početak, jer kao što rekoh (ali ovaj put ponosno kažem) – ja se zovem Lana i ovisnik sam o istorijske ljubiće… ?

NAPOMENA: Knjiga je izdata sada već davne 2013. godine i na sajtu izdavača piše da je knjiga rasprodata (ovo me sad ne čudi), ali ja sam je našla pre samo par nedelja u knjižari Vulkan u Zrenjaninu. Tako da, potražite je ako vas zanima. Negde ćete je sigurno naći. Ako nigde drugde uvek se neki polovan primerak može iskopati. ?
…i iskopala sam ga. Ima ga u knjižari Korisna Knjiga i cena je odlična. Kliknite na sliku za link:

Randevu - Amanda Kvik

ZVANIČNI PODACI O KNJIZI:

Randevu Korice knjige Randevu
Amanda Kvik
Istorijski ljubavni roman
Vulkan
2013.
Mek povez
336

Od elegantno nameštenih salona ekskluzivnih londonskih klubova do impozantnog imanja u srcu Dorseta proteže se provokativna priča o slobodoumnoj lepotici, dostojanstvenom grofu i ludoj, spontanoj ljubavi koja prkosi svakoj logici...

Ogasta Balindžer bila je sasvim sigurna da je hladan, raskošan i opasno uzbudljiv grof od Grejstona nikako ne može poželeti za ženu. Priča se da njegova buduća žena mora biti pravo oličenje vrline, a svi znaju da je Ogasta, kao poslednja predstavnica divljih, lakomislenih Balindžera, žena koja ne želi da se zamara društvenim pravilima. Odvažna lepotica zbog toga je isplanirala ponoćni susret, kako bi upozorila grofa i uverila ga da mu sigurno ne bi bila dobra žena. Međutim, kad se uvukla kroz prozor njegove zamračene radne sobe, Ogasta je uspela samo da pojača Harijevu odlučnost da poljupcima zarobi smeh na tim medenim usnama i da tu damu koja ga izluđuje nauči pristojnom ponašanju! Međutim, kako je mogao da zna da njemu predstoji lekcija? Drska verenica je odlučila da osvoji njegovo srce, a stari, lukavi neprijatelj pojavio se kao pretnja njihovoj ljubavi, časti i životima...

Možda će vas zanimati

Ostavi komentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00