Zevedena – S. K. Stivens (Thoughtless, #2)

od lanavujicic
Zavedena - S.K.Stivens

„Zevedena“ je nastavak priče o Kiri i Kelanu. Meni mnogo sladak serijal sa kojim su mnogi imali problem, ali ja sam mu oprostila neke mane. Ovaj deo se meni čini možda i boljim.

„ZEVEDENA“ – MOJ SINOPSIS KNJIGE

Nakon što su prebrodili sve prepreke i izašli iz razornog ljubavnog trougla, Kira i Kelan su konačno zajedno. Ludo su zaljubljeni jedno u drugo, ali javljaju se novi problemi. Kelan dostiže ogromnu popularnost sa bendom čiji je frontmen, što ga dovodi u situaciju da mora da krene na turneju koje mu predstavlja životnu priliku za uspeh.
To Kirinu i Kelanovu vezu dovodi u novo iskušenje, a da li će njihova ljubav odoleti i da li mogu verovati jedno drugom nakon svega što su prošli, ostavljam vam da saznate u nastavku ove neobične ljubavne priče.

MOJI UTISCI O KNJIZI „ZEVEDENA“

Znam da su mnogi od vas koji su pročitali prvi deo imali problem sa njim. Delimično sam i ja među vama. Prevara na tako surov način koja se dešavala u prvom delu i za moje poimanje je neoprostiva. Imam ja problema i sa drugim delom, ne kažem da nemam, ali bih rekla da mi se ovaj drugi deo mnogo više dopao.

Razvučen je kao i prvi, neću da vas lažem, tako da ako niste spremni da se potpuno prepustite priči nekoliko dana, onda ni ne počinjite. Mada meni lično to nije smetalo. Sad mi nekako žao što se završilo.

Krivo mi je što Laguna nije prevela ostale knjige iz ovog serijala, mada mi je jasno i zašto. Loše se prodavala verovatno. Skupa je zbog broja stranica, da se ne lažemo, i na osnovu korica ja verujem da nije baš stizala u prave ruke. Po koricama deluje kao da je sirovi erotski roman, a nije nego je tipičan New Adult (knjiga za nešto mlađe). Neću da kažem da nema erotike, ima, ali mnogo umerenije. Tako da, kada sam rekla da je za mlađe, pod New Adult publikom se smatraju mladi od 18-25 godina.
Opet kažem, mislim da ovo neće biti baš svima omiljen serijal kao što je to slučaj sa knjigama Samante Jang, ali ja ga baš volim. Mislim da i pored toga što prikazuje prevaru na najbrutalniji mogući način, ipak je vrlo životan. Otvara mnogo zanimljivih pitanja, kao recimo:

  • Da li je veza koja je započeta prevarom osuđena na istu sudbinu?
  • Da li se može imati poverenja u nekoga ko je već jednom varao?
  • Koliko čovek može daleko da ide zarad zanesenosti u ljubavi i zarad strasti?

MENI OMILJENI CITATI IZ KNJIGE

Daću samo jedan kratak citat koji prilično dobro opisuje knjigu:

CITAT

„Voleti te, Kelane, to je tako lako, tako jednostavno“. Nasmejao se pogledavši me, ali sam ja uzdahnula. „Imati poverenja u tebe, to je mnogo teže.“

KORICE

Kao što sam to verovatno i kod prvog dela rekla, ovo je New Adult žanr i mislim da domaće korice i nisu baš pogođene. Po našim domaćim koricama stiče se utisak da je u pitanju erotski roman za odrasle. Jeste erotski roman, ali nije od onih poput Malpas ili Pedeset nijansi, već više mnogo blaža verzija Samante Jang…
Bojim se da bi to moglo mnoge da odvrati od kupovine.
Evo ih strane korice, pa će vam donekle biti jasno o čemu pričam ako uopšte niste čitali ovaj serijal.

BOOK TREJLER ZA KNJIGU „ZEVEDENA“

ZAKLJUČAK

Knjizi „Zevedena“ sam dala maksimalnih ★★★★★ (5*) na GoodReads-u.
Jednostavno meni je odgovarao. Uvela sam ga u meni omiljene serijale, mada još nisam pročitala nastavke. Ako Laguna ne bude prevela ostale delove, naručiću ih sa Book Depository sajta. Sačekaću još malo da vidim da li će izaći, pa…
Eto i pitanje Laguni, ako budu čitali ove moje utiske: Hoće li biti nastavaka ili vam nije u planu u bliskoj budućnosti?

Što se preporuke tiče, ako ste zagriženi ljubitelj New Adult romana, ako vam se dopala Samanta Jang i njen serijal Dablin Strit, ovo može mnogo da vam se dopadne. Imajte samo u vidu da i prvi i drugi deo imaju taj problem surove preljube, pa ako ste OK sa time da o tome čitate i ako vas neće baš previše nervirati takvi postupci, onda navalite na čitanje.
Meni je žao što se završilo, srasla sam sa tom pričom jer sam danima bila deo njihovog sveta. Zato jedva čekam da se vratim kroz ostale delove.

MALI OFF-TOPIC ILI KAO NEKI DODATAK:

Ako se pitate otkud ta roza gitara tu. Ne nije montaža! Nijedna moja fotografija na blogu neće biti montaža. Trudim se da sve uslikam svojim aparatima ?

Taj rozi Fender Statocaster je gitara koju je meni moj tata kupio davne osamdeset i neke. Zapravo krenuo je u Minhen da kupi sebi gitaru. Da razjasnim, tata moj svira već punih 50 godina i na zrenjaninskoj Rock sceni je već proslavio taj jubilej, dakle aktivan je muzičar i dan danas.

I pita on mene: kakve boje tata da kupi gitaru? A ja dete od oko pet godina naravno kažem ROZU! Klimne on glavom i kaže „Aha, ma važi. Kupi tata rozu (ako je nađe na ovom svetu, misli se)…“ hehhehe ?

I vrati se on sa rozom gitarom!!! ? Kaže, prošao je pored Fenderove prodavnice, razledao i nije kupio ništa. Vraća se pored iste prodavnice kasnije u toku tog dana, a radnik ubacuje ovaj rozi sedef Fender u izlog. Poznavaoci gitara će znati koliko je ova boja originalnog Fendera retka (bar je bila u ono vreme sigurno još ređa). Tata moj je to shvatio kao sudbinu i neku magiju koja se dogodila ilipozdrav sa neba kako god i naravno kupio gitaru tog momenta.

Jeste da je on koristi evo već punih trideset godina vrlo aktivno i da to nije muška gitara, ali umesto da izaziva čuđenje među muzičarima, izazivala je to da su svi hteli da mu je preotmu. Zasut je bio uvek pitanjima: „Gde si kupio?“ ili „Hoćeš da prodaš?“.

Naravno moj tata to nikada neće prodati. Ta gitara stoji kao „na papiru MOJA“ koja se ne odvaja od njega, a jednog dana ja ću je čuvati kao uspomenu na njega i magičnu gitaru koju je on nosio sa sobom UVEK. ?

Eto… ?

Ljubi vas sve vaša knjigoholičarka iz Zemlje Knjiga.

ZVANIČNI PODACI O KNJIZI:

Zavedena Korice knjige Zavedena
Thoughtless #2
S.K. Stivens
Ljubavni/Erotski/New Adult
Laguna
7. jul 2015.
Mek povez
540

„Izvanredan nastavak romana Zanesena. Stivensova zna šta čitaoci žele.“ A Turn of Page Blog

Pošto se upetljala u ljubavni trougao koji je doveo do razorne izdaje, Kira se zavetovala da će izvući pouku iz svojih grešaka. Čvrsto je odlučila da nikad više nikome ne nanese takav bol, posebno ne osećajnom i darovitom muškarcu koji joj je osvojio srce. Međutim, život pred svaku vezu postavlja nove izazove. Hoće li Kirina ljubav izdržati i najtežu probu? Lako je voleti... ali teško je verovati.

„Neodoljivo primamljiva, predivno napisana i jedinstveno zanosna, Zavedena polako i nezaustavljivo plamti.“ Trejsi Garvis-Grejvs

„Knjiga koja će vam rastrgnuti srce! Vrele scene će vam uzburkati krv, a emocionalna previranja izmamiti suze. Priča je prljava, sirova i pre svega stvarna! Divno napisan roman koji će vam u potpunosti zaokupiti pažnju i čula.“ Book Snobs Blog

„Posle Zavedene imate osećaj kao da ste završili vožnju najdužim, najkrivudavijim, najluđim rolerkosterom na svetu. I samo da znate, to sasvim sigurno nije loš osećaj!“ The Indie Bookshelf Blog

Možda će vas zanimati

Ostavi komentar

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00