London Roud – Samanta Jang (On Dublin Street #2)

od lanavujicic
London Roud - Samanta Jang

Knjiga pod nazivom “London Roud” je druga knjiga u serijalu “On Dublin Street”. Samanta Jang je stvorila serijal koje se apsolutno uvlači pod kožu. Magično, preemotivno i taman toliko vruće koliko bi trebalo da bude, ako volite erotiku u literaturi, naravno.

O knjizi “London Roud”

Džoana Voker je devojka koja na sve moguće načine pokušava da obezbedi miran i stabilan život svom mlađem bratu Kolu i sebi. Otac odavno nije u njihovim životima, a od kada su napustili njihovog oca, njihova majka sa kojom žive se odala alkoholu. Džona je čak i birala muškarce u svom životu na osnovu toga koliko mogu pomoći njoj i njenom bratu, a ne po tome koliko joj se zaista dopadaju. Svoj sumoran život vešto je krila od svih.

Međutim, jedno veče upoznaje momka pod imenom Kameron.

Taj momak će u potpunosti promeniti njen život doselivši se kasnije odmah ispod njihovog stana u nameri da sazna sve o Džoani.

Kao što to obično biva – ljubav ne bira razum, već srce.

Moji utisci o knjizi

Znam da je mnogima omiljen prvi deo, ali meni je i ovaj drugi deobio podjednako dobar kao i prvi, možda čak i nešto zanimljiviji.
Zapravo, što se više zadubljuješ u Samantine likove, svaka naredna knjiga te sve više uvlači u svet koji je stvorila.
Posle mog drugog čitanja ove knjige, što je evo posle par godina, tek sad shvatam koliko iskreno volim taj njen svet i koliko uživam u čitanju njenih knjiga.

Serijal “On Dublin Street”

London Roud je druga knjiga u serijalu “On Dublin Street”, od ukupno šest knjiga u serijalu.
Svaka knjiga je zasebna priča, međutim, likovi u romanima su veoma povezani, tako da je moja preporuka da se čitaju onim redosledom kako su izlazili. Autorka Samanta Jang je likove godinama gradila, pa je uvek najbolje upoznavati se s njima baš onako kako ih je i ona razvijala.
Ukoliko vas zanima redosled kojim biste trebali da čitate ovaj serijal, hronološki red izleda ovako:
1. Dablin Strit
2. London Roud
3. Jamajka Lejn
4. Indija Plejs
5. Skotland Strit
6. Najtingejl Vej

Meni omiljeni citati i odlomci iz knjige

Citat

Teško je poverovati da si bilo šta drugo osim bezvredna kad ti roditelj to neprekidno govori godinama kad se razvijaš. Veliko niko i ništa. Znam da to nosim u sebi. Ne moraš da budeš genije da bi shvatila zašto mi je samopouzdanje tako malo ili zašto imam tako malo vere u sebe.
I zašto je verovatno neću nikad imati.
Međutim, toliko sam navikla da tako mislim o sebi da mi nije izgledalo pogrešno kad i drugi to misle.

Korice

Ja sam jedino u prvom delu ovog serijala zamerila Laguni što su na koricama uopšte spominjali Pedeset nijansi, kad ovaj serijal čak ni ne pripada istom žanru. Knjige Samante Jang pripadaju New Adult žanru, a Pedeset nijansi sive pripadaju Adult žanru. Sem toga, tema nije ni približno ista.
Želim ovo da naglasim, jer će to mnoge koji ne vole serijal Pedeset nijansi odvratiti od Samantinih knjiga, ali i to što naše korice možda malo više asociraju na čistu erotiku, što ovaj serijal nikako nije.
Ipak, generalno gledano, naše korice su mi lepše od originalnih engleskih korica, jer ja više volim ovako nešto na naslovnicama. Više volim da su korice malo misterioznije izdizajnirane, baš kao što su ove naše.
Evo ih i originalne engleske korice, čisto da eto vidite koja je razlika:

London Roud - Samanta Jang
London Roud - Samanta Jang

Book trejler za knjigu “London Roud”

Zaključak

Knjizi “London Roud” sam dala ★★★★ (4*) na GoodReads-u. Sjajna je i brzo se čita kao i sve knjige iz ovog serijala. Nijanse su ovde u pitanju kod mene, pa samo ostavljam prostora za onu koja mi se bude dopala malo više. 😉

Ljubi vas sve vaša knjigoholičarka iz Zemlje Knjiga.

O knjizi na stranici izdavača Laguna – OVDE.

Zvanični podaci o knjizi:

London roud Korice knjige London roud
On Dublin Street #1
Samantha Young
Ljubavni / Erotski / New Adult
Laguna
12. februar 2014.
Mek povez
421

Autorka Dablin strita, bestselera New York Timesa.

Ona misli da zna šta hoće... Sve dok joj on ne otkrije šta joj je potrebno...

Džoana Voker je navikla da drži sve konce u rukama. Ali upoznaće nekoga zbog koga će izgubiti kontrolu...

Džoana se oduvek starala o svojoj porodici, pogotovo o mlađem bratu Kolu. S odsutnim ocem i beskorisnom majkom, otkad zna za sebe, donosila je odluke zasnovane na tome šta je najbolje za Kola. Čak je birala muškarce s kojima će se zabavljati na osnovu toga koliko mogu pomoći njenom bratu i njoj, a ne po tome koliko varnica hoće (ili neće) izazvati.

Ipak, ne može osporiti privlačnost prema Kameronu Makejbu. Leptirići joj se uskomešaju u stomaku kad god pogleda novog seksi barmena na poslu. Džo je prvi put u iskušenju da svoje želje stavi na prvo mesto. Kam je jednako opsednut željom da je upozna, ali ona se okružila zidovima koji su previše čvrsti da bi mogao da joj se približi.

Kad se Kam useli u stan koji se nalazi ispod Džoaninog, ni jedno ni drugo više neće moći da poriču uzavrelu sponu koja je zavladala među njima. Pogotovo pošto je Kam odlučio da otkrije sve njene tajne – po cenu da joj sruši jedan odbrambeni zid za drugim.

„Ovo je prava erotska knjiga i oduševljena sam putem koji je junakinja prešla da bi pronašla sebe i očvrsnula. Toplo je preporučujem.“ USA Today’s blog Happily Ever After

„Ova knjiga je zabavna, seksi i pomalo mračna. Iako je junak izuzetno dominantan, ume da pokaže svoju nežnu stranu baš kad joj je to potrebno.“ Smexy Books Romance Reviews

Možda će vas zanimati

Ostavi komentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00