Najčuvenije ljubavne priče – Amoreta

od lanavujicic

Iz Lagune, tačnije iz njihovog imprinta Amoreta, stižu nam najčuvenije ljubavne priče. Dugo nismo spominjali Amoretu, pa evo o čemu se tačno radi i koja izdanja su u pitanju…

NAJČUVENIJE LJUBAVNE PRIČE U PRODAJI – IZDANJE AMORETA

Napoleon i žozefina – Žaklin F. Demestr
Napoleon i žozefina – Žaklin F. Demestr

„NAPOLEON I ŽOZEFINA“ ŽAKLIN F. DEMESTR

Carska ljubav koja je uzdrmala čitav vek.
Ova neverovatna ljubav i dan-danas uzbuđuje romantična srca i nežne duše koje u njoj pronalaze večni izvor inspiracije. Burna romansa legendarnog vojskovođe koji je seme revolucije pronosio Evropom, da bi se na kraju proglasio za cara, i prelepe Žozefine satkana je od žudnje, neverstava, duboke patnje, dostojanstva i drame.
Pred vama je mala, tajna slagalica ljubavne vatre o kojoj se i danas šapuće, iako su prohujali vekovi.

Princeza Dajana i Dodi el Fajed – Patriša B. Dikinson
Princeza Dajana i Dodi el Fajed – Patriša B. Dikinson

„PRINCEZA DAJANA I DODI EL FAJED“ PATRIŠA B. DIKINSON

Princeza koja je želela da bude voljena.
Kada je ledi Dajana Spenser udajom postala princeza od Velsa, nije mogla ni da pretpostavi da će se od prvog dana nositi sa nezapamćenom medijskom pažnjom, ali i sa očekivanjima kraljice i njenog sina, princa od Velsa. Vozeći se u kraljevskoj kočiji, nije sanjala da će princ Čarls i posle venčanja ostati u vezi s dugogodišnjom ljubavnicom Kamilom Parker i da će to uništiti njihov brak. Razvod je smirio tenzije, ali interesovanje javnosti, povremeni skandali i kraljičina netrpeljivost prema Dajani bacili su senku na iskrenu želju jedne žene da voli i da bude voljena. Kad miljenica Velike Britanije konačno pronađe ljubav svog života,Dodija el Fajeda, njena sreća ubrzo se pretvara u tragediju, a ova strastvena veza dvoje zaljubljenih odlazi u večnost.

Isidora Dankan i Sergej Jesenjin – Dajana Mouzli
Isidora Dankan i Sergej Jesenjin – Dajana Mouzli

„F. M. DOSTOJEVSKI I ANA GRIGORJEVNA“ KONSTANTIN KOLČAK

Voleti strasno, pisati uzvišeno i kockati se sa žarom.
Tekst pred vama sastavljen je od sećanja Ane Grigorjevne koja nam donose jasnu sliku velike ljubavi i dubokih strasti koje su krasile Dostojevskog, izuzetnog umetnika i čoveka. Međutim, tu su i zapisi sveštenika Megorskog, koji se odnose na poslednju ispovest Fjodora Mihailoviča, i na one druge, manje poznate detalje iz života ovog velikog pisca. Zapanjen onim što je čuo od Dostojevskog, bogobojažljivi sveštenik rešio je da spali rukopis ali on je čudom dospeo u vaše ruke. Otuda pred vama vrhovi koji dotiču nebo i duboki ponori duše koja je umela da pati, stvara i voli.

Napoleon i žozefina – Žaklin F. Demestr
Napoleon i žozefina – Žaklin F. Demestr

ISIDORA DANKAN I SERGEJ JESENJIN, DAJANA MOUZLI

Vatra ljubavi i tragedije

Ne postoji na svetu tako bučna, tako bezumna i neobuzdana ljubav kakva je bila ona između Isidore Dankan i Sergeja Jesenjina. Sve se desilo neočekivano. Mladi, plavokosi i obesni pesnik i sredovečna, legendarna balerina zaljubili su se u Sovjetskom Savezu, u novom svetu komunizma u koji su tada oboje duboko verovali.

Ovaj roman je zbir tajni o sumanutoj, neprikladnoj i buntovnoj strasti koja je obuzela dvoje genijalnih umetnika vodeći ih ka tragediji. To je priča koja ostaje vekovima nakon što zgasne ljubavni žar.

Elizabet Tejlor i Riard Barton – Glenda Mekendrik
Elizabet Tejlor i Riard Barton – Glenda Mekendrik

ELIZABET TEJLOR I RIARD BARTON, GLENDA MEKENDRIK

Velika strast i strastvena ljubomora

Elizabet Tejlor je išla iz veze u vezu, iz braka u brak, a svaki od tih ljubavnih odnosa proživljavala je duboko i intenzivno, kao da voli prvi i poslednji put. Ričard Barton je ipak zauzimao posebno mesto u njenom životu. Zbližili su se na snimanju filma Antonije i Kleopatra i već od prvog zajedničkog kadra bilo je jasno da između njih varniči nešto mnogo više od filmske magije. Tako je započela burna i strastvena ljubavna veza, puna obrta i drame, koja je uzdrmala Holivud i tokom trinaest godina punila rubrike tabloida. Za to vreme su se dva puta venčali i razveli, zajedno snimili jedanaest filmova i lagano sagoreli u vatri svojih neobuzdanih emocija.

Iza njih su ostale ruševine velike ljubavi, kao i iza Antonija i Kleopatre, koji su ih spojili, prenevši im ujedno i pečat večnog rastanka onih ljubavnika koji beskrajno žele jedno drugo.

Džon F. Kenedi i Merlin Monro – Melvin Henderson
Džon F. Kenedi i Merlin Monro – Melvin Henderson

MERLIN MONRO I DŽN F. KENEDI, MELVIN HENDERSON

Skrivena ljubav, tragedija ili mit?

Šokantna potresna i strasna knjiga o ljubavnom trouglu koji su činili Merilin Monro, Džon i Džeki Kenedi. Roman pisan na osnovu pažljivo čuvanih zapisa iz tajnih arhiva u kome autor otkriva šokantne detalje o ovo troje ljudi.

Bili su moćni, bogati i slavni. Bili su na naslovnim stranama i uvek u prvom planu. Tada niko nije znao da su često drogirani, a njihovi savremenici nisu ni slutili koliko su glavni akteri ove drame opsednuti seksom. I niko se nije usuđivao da poveže atentat na predsednika sa navodnim samoubistvom filmske dive.

A onda su isplivale tajne…

O svim Amoreta izdanjima možete više saznati na njihovom sajtu: www.amoreta.rs

Amoreta i vi na krilima ljubavi… u Zemlji Knjiga. hehe :O ?

Možda će vas zanimati

Ostavi komentar

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00