Dragi moji knjigoljupci, evo ga i najavljeno #1 Rođendansko darivanje… 😀

#1 Rođendansko darivanje knjiga - Svet Knjiga

Pravila učestvovanja su:

 1. Like stranice Svet knjiga (ukoliko već niste…) – LINK KA FACEBOOK STRANICI
 2. Podelite objavu sa Facebook stranice Svet Knjiga o ovom darivanju javno da svi vide (opcija Podeli Javno ili Share Public)
 3. Morate biti prijavljeni na novosti sa sajtaLINK ZA FORMULARU ZA PRIJAVU (neki od vas su već prijavljeni od ranije, ali proverite tako što ćete pokušati da se prijavite. Ako ste već prijavljeni izbaciće vam obaveštenje da ste već prijavljeni)
 4. Napišite ovde na sajtu ispod ovog teksta koju od ove tri knjige biste želeli

Proveravaću prilikom izvlačenja i dodele poklona da li je dobitnik ispratio sve korake. Računaće se i svi koji su poranili i započeli svoje učešće od momenta objave ovog darivanja 14. 4. 2016. od 19h…

VAŽNA NAPOMENA

Ovo darivanje, odnosno nagradna igra važi samo za teritoriju Srbije. Naravno, ukoliko imate nekoga u Srbiji ko bi mogao da preuzme nagradu za vas, možete učestvovati preko njih, ali adresa na koju se nagrada šalje mora biti na prostorima Srbije isključivo. Jedini razlog za ovo, kao i do sada, su preskupe cene poštarine za slanje u druge zemlje regiona. Ovo nije sponzorisano darivanje već moje lično koje organizujem i finansiram potpuno samostalno te bi internacionalna nagradna igra bila trenutno za mene neizvodljiva. Nadam se da se ne ljutite zbog ovoga i da ćete me razumeti. Ovom prilikom se izvinjavam svim prijateljima i pratiocima iz ostalih zemalja koji neće moći da učestvuju u ovoj nagradnoj igri. Nadam se da će se jednom stvoriti uslovi u kojim ćete svi moći da učestvujete i radovaću se da se to što pre dogodi. Hvala vam na razumevanju!

A sada o nagradama :D…

NAGRADE:

Dve knjige izdavačke kuće Laguna i jedna knjiga u izdanju Vulkan izdavačke kuće.

Naslovi na darivanju:

[ezcol_1quarter]Devojka za bisernom minđušom - Trejsi Ševalije[/ezcol_1quarter] [ezcol_3quarter_end]

Devojka sa bisernom minđušom – Trejsi Ševalije

Ljubavni / Filmovane knjige / Edicija Laguna uz Vas

“Dragulj od romana”
Time

Devojka sa bisernom minđušom ubedljiv je istorijski roman, ali kao studija ljudske prirode, začinjena zrelom analizom, on blista. Ševalije unosi impresivnu mešavinu strasti, gneva i zapažanja u roman koji je lep i brutalan.
The Irish Times

Trejsi Ševalije je majstor rečitih pojedinosti, oživljenih slika… Pomoću takvih pojedinosti Ševalije vodi čitaoca u svet slika, u atmosferu remek-dela koje istražuje: dirljivu, tajanstvenu, na mahove gotovo nepodnošljivo snažnu. Ponekad je atmosfera tako živa da čitalac može gotovo da je oseti, da je namiriše oko sebe. Ovo je roman koji zaslužuje, a siguran sam da će i dobiti, nagradu – ili dve!
The Times

… prekrasan roman, tajanstven, natopljen atmosferom… koji otkriva pojedinosti nastajanja slika… zaista čarobno iskustvo.
The Guardian

Prelepo napisan, tajanstven i gotovo nepodnošljivo dirljiv.
Deborah Moggach

Ono čega se uvek setim kad pomislim na dan kad sam prvi put ušla u predvorje, jesu slike. Stala sam na vratima stežući svoj zavežljaj i buljila. Viđala sam slike i ranije, ali nikada ovoliko u jednoj prostoriji. Izbrojala sam ih jedanaest. Najveća je predstavljala dva muškarca, gotovo naga, kako se rvu. Nisam to prepoznala kao priču iz Biblije i pitala sam se je li to neka katolička tema. Druge slike prikazivale su mnogo bliskije stvari – hrpe voća, predele, brodove na moru, portrete. Činilo se da ih je izradilo nekoliko slikara. Pitala sam se koje od njih je naslikao moj novi gospodar. Nijedna nije bila onakva kakvu bih od njega očekivala.

Holandski slikar Johanes Vermer ostao je jedna od najvećih enigmi slikarstva XVII veka. Ma koliko da se malo zna o njegovom privatnom životu, Vermerove slike odredile su zlatno doba flamanskog slikarstva. Inspirisana njegovom slikom Devojka sa bisernom minđušom Trejsi Ševalije stvorila je izuzetan, ubedljiv istorijski roman prožet zrelom studijom ljudske prirode. Ovaj roman, istovremeno lep i brutalan, prepun strasti i gneva vodi čitaoca u svet slika, u atmosferu remek-dela koje istražuje: dirljivu, tajanstvenu, na mahove gotovo nepodnošljivo snažnu i tako živu da čitalac može gotovo da je oseti, da je namiriše oko sebe.

Više o knjizi: LINK

Moja recenzija za ovu knjigu – Devojka sa bisernom minđušom[/ezcol_3quarter_end]


[ezcol_1quarter]Svorena-za-ljubav-Saira-Sah[/ezcol_1quarter] [ezcol_3quarter_end]

Stvorena za ljubav – Saira Šah

Chick-lit

Kada nešto jako želite, morate imati savršen plan da to i ostvarite. Ali, u životu se ponekad stvari ne odvijaju baš onako kako smo ih zamislili…

Dok sa radošću iščekuje rođenje deteta, Ana planira da otvori restoran i da se sa porodicom preseli na jug Francuske. Međutim, stvari se u trenu menjaju, i ono što je do juče izgledalo kao sasvim izvesna budućnost pretvara se u nedostižne snove. Suočeni sa teškoćama kakve nisu ni slutili, Ana i Tobajas moraće zajedničkim snagama da se potrude da održe porodicu na okupu. Neverovatno iskustvo sa kojim se suočavaju preispitaće granice njihove izdržljivosti i primorati ih na krajnju iskrenost prema sebi i drugima. Ipak, na kraju dana, postoji li išta vrednije takve borbe od porodice?

Ova dirljiva porodična saga, puna nežnosti, stvarnih životnih uspona i padova i iskrenih emocija, podseća nas da sreća zavisi isključivo od nas samih.

„Priča uz koju ćete se smejati, uz koju ćete zaplakati, i uz koju ćete zaista poverovati u snagu ljubavi! – Publishers Weekly

Više o knjizi: LINK[/ezcol_3quarter_end]


[ezcol_1quarter]Sicilijanac-Mario-Puzo[/ezcol_1quarter] [ezcol_3quarter_end]

Sicilijanac – Mario Puzo

Kriminalistički / Filmovane knjige / Edicija Laguna uz Vas

Od autora Kuma, najpoznatijeg filmovanog romana o mafiji.

Posle dvogodišnjeg izgnanstva Majkl Korleone stoji na doku u Palermu. Njegov prisilni boravak na Siciliji primakao se kraju, ali pre nego što konačno kroči na rodno tle Sjedinjenih Američkih Država, on mora da obavi važan zadatak. Kum mu je izričito naložio da se ne vraća kući ukoliko sa sobom ne povede čoveka po imenu Salvatore Ðulijano.

Ðulijano – živa legenda, najslavniji odmetnik i nezvanini vladar zapadne Sicilije, reputaciju je stekao boreći se za prava ugnjetenog sicilijanskog seljaka, odvažno se suprtotstavljajući i vladi u Rimu i nemilosrdnoj mreži Prijatelja prijateljâ. Odsutnu bitku Ðulijano i neće povesti protiv policije i vojske, već protiv don Kročea Mala, okrutnog mafijaškog bosa. Izazvavši čelični autoritet don Kročeov, Ðulijano se upustio u bespoštedni rat iz kojega poraženi neće izaći s glavom na ramenima.

Roman Sicilijanac, objavljen orvelovske 1984. godine, jedno je u nizu izuzetnih ostvarenja Marija Puza, književnog čarobnjaka koji je u svojim romanima duboko ponirao u tajnovito grotlo mafije, razotkrivajući jezovitu čaroliju savremenog sveta.

Više o knjizi: LINK[/ezcol_3quarter_end]


Vreme i način podele nagrada

Knjige će biti podeljene u četvrtak 21.04. 2016. u 21h izvlačenjem iz šeširića…

SREĆNOOOO!!! 🙂

96 Komentara

 1. Danijela Stankovic Odgovori

  Hvala vam za ovo i srecan rodjendan. Biram knjigu „Stvorena za ljubav“

 2. U zadnje vrijeme sam pročitala par knjiga sa teškim temama i sad mi baš treba nešto da se odmorim i napunim baterije. 😉 Ja biram knjigu Stvorena za ljubav. :-*

 3. Milena Zdravkovic Odgovori

  Srećan rođendan <3 učestvujem za knjigu Sicilijanac, takođe srećno ostalim takmičarima 🙂

 4. Volela bih Da dobijem knjigu „Sicilijanac“ zato sto volim krimi Romane a ovaj Nisam procitala 🙂

 5. „Stvorena za ljubav“ deluje preslatko i svakako je prvi izbor svake žene, je l’? 😀 Ali, SVAKAKO se ne bih bunila ni kada bih dobila jednu od druge dve koje su takođe u ponudi… Veliki pozdrav i podrška vašem radu iiii darežljivosti! :))))

 6. Srecan rodjendan, jos jednom.. I hvala na pruzenoj prilici se osvoje ovako divne knjige..Tesko pitanje koju izabrati?? Citala sam „Sicilijanca“ odavno i znam da mi se bas svidela. „Devojku sa b. m.“ nisam citala pa zato nek bude ona.. Srecno svima..

 7. Marko Jovanovic Odgovori

  Definitivno Devojka sa bisernom mindjusom… posle pogledanog filma, voleo bih da procitam i knjigu 🙂

 8. Devojku sa bisernom mindjusom sam citala i svidela mi se. Zelela bih da osvojim knjigu Stvorena za ljubav. :*

 9. Srećan rođendan i od mene, da trajete još dugooo. 🙂 Hvala na pruženoj prilici da osvojimo divne nagrade. Moj izbor je ´Stvorena za ljubav´. Srećno svima 🙂 <3 <

 10. Stvorena za ljubav. Ovu knjigu bih rado poklonila svojoj dragoj frendici Isidori Kovač Erić.

 11. Srecan rodjendancic 🙂 <3 Ja bih zelela knjigu "Stvorena za ljubav" Hvala za divno darivanje! :-*

 12. Stvorena za ljubav..bas kao ja.:)
  Srecanam rodjendan i da jos dugo postojite.:)

 13. Za mene ako može jedan Sicilijanac, ove druge dve sam već pročitala 🙂

 14. Zaista BILO KOJA od ova tri savršenstva bi bila idealan DAR…
  jer je za mene…KNJIGA NA DAR – NAJLEPŠA i NAJVREDNIJA STVAR!

  Ako mora da se bira…neka bude „Devojka sa bisernom minđušom“…
  predivan roman…sudeći po kritikama i pohvalama 🙂

 15. Una Bibliophile Odgovori

  „Devojka sa bisernom minđušom“! ❤
  Srećan rođendan sa zakašnjenjem! Želim da stranica dobije još mnogo knjigoljubaca, i da proslavi još mnogo rođendana! ?

 16. Devojka sa bisernom minđušom <3 odavno je želim ….kažu da je divna knjiga <3 I SREĆAN DIVAN DAN i da još dugo radite i nagrađujete knjigoljubce <3

 17. Jelena Mitrovic Odgovori

  Moj izbor je „Sicilijanac“. Srecan rodjendan i hvala na prilici! 🙂

 18. Danas je vedar i radostan dan,vasoj stranici prvi rodjendan.Nek se veselje siri na sve strane,nek mirisu sve procvetale grane. Srecan rodjendan sa zakasnjenjem mojoj najmilijoj stranici.Biram knjigu-*Stvorena za ljubav* – Saira Šah

 19. Biljana Gasevic Odgovori

  Srećan vam rođendan! 🙂
  Želim knjigu: Stvorena za ljubav – Saira Šah

 20. jelena Mijajlovic Odgovori

  Devojka sa bisernom minđušom Trejsi Ševalije i srećan vam rođendan, uzdravlje da ih proslavite još puno uz dibre knjige i prave prijatelje. 🙂

 21. Sara Booklover Odgovori

  Sve tri knjige su odlične! ?
  Odlučujem se za.. Devojku sa bisernom minđušom! ?
  Pozdrav! ?

 22. Devojka sa bisernom mindjusom 🙂

  Bila bi sjajna stvar da se ova PRELEPA knjiga dobije na dar 🙂
  Srećno svima koliko nas ima 🙂

Napišite komentar