#1 Rođendansko darivanje

od lanavujicic

Dragi moji knjigoljupci, evo ga i najavljeno #1 Rođendansko darivanje… 😀

Pravila učestvovanja su:

  1. Like stranice Svet knjiga (ukoliko već niste…) – LINK KA FACEBOOK STRANICI
  2. Podelite objavu sa Facebook stranice Svet Knjiga o ovom darivanju javno da svi vide (opcija Podeli Javno ili Share Public)
  3. Morate biti prijavljeni na novosti sa sajtaLINK ZA FORMULARU ZA PRIJAVU (neki od vas su već prijavljeni od ranije, ali proverite tako što ćete pokušati da se prijavite. Ako ste već prijavljeni izbaciće vam obaveštenje da ste već prijavljeni)
  4. Napišite ovde na sajtu ispod ovog teksta koju od ove tri knjige biste želeli

Proveravaću prilikom izvlačenja i dodele poklona da li je dobitnik ispratio sve korake. Računaće se i svi koji su poranili i započeli svoje učešće od momenta objave ovog darivanja 14. 4. 2016. od 19h…

VAŽNA NAPOMENA

Ovo darivanje, odnosno nagradna igra važi samo za teritoriju Srbije. Naravno, ukoliko imate nekoga u Srbiji ko bi mogao da preuzme nagradu za vas, možete učestvovati preko njih, ali adresa na koju se nagrada šalje mora biti na prostorima Srbije isključivo. Jedini razlog za ovo, kao i do sada, su preskupe cene poštarine za slanje u druge zemlje regiona. Ovo nije sponzorisano darivanje već moje lično koje organizujem i finansiram potpuno samostalno te bi internacionalna nagradna igra bila trenutno za mene neizvodljiva. Nadam se da se ne ljutite zbog ovoga i da ćete me razumeti. Ovom prilikom se izvinjavam svim prijateljima i pratiocima iz ostalih zemalja koji neće moći da učestvuju u ovoj nagradnoj igri. Nadam se da će se jednom stvoriti uslovi u kojim ćete svi moći da učestvujete i radovaću se da se to što pre dogodi. Hvala vam na razumevanju!

A sada o nagradama :D…

NAGRADE:

Dve knjige izdavačke kuće Laguna i jedna knjiga u izdanju Vulkan izdavačke kuće.

Naslovi na darivanju:

Devojka sa bisernom minđusom - Trejsi Ševalije

Devojka sa bisernom minđusom – Trejsi Ševalije

Devojka sa bisernom minđušom – Trejsi Ševalije

Ljubavni / Filmovane knjige / Edicija Laguna uz Vas

“Dragulj od romana”
Time

Devojka sa bisernom minđušom ubedljiv je istorijski roman, ali kao studija ljudske prirode, začinjena zrelom analizom, on blista. Ševalije unosi impresivnu mešavinu strasti, gneva i zapažanja u roman koji je lep i brutalan.
The Irish Times

Trejsi Ševalije je majstor rečitih pojedinosti, oživljenih slika… Pomoću takvih pojedinosti Ševalije vodi čitaoca u svet slika, u atmosferu remek-dela koje istražuje: dirljivu, tajanstvenu, na mahove gotovo nepodnošljivo snažnu. Ponekad je atmosfera tako živa da čitalac može gotovo da je oseti, da je namiriše oko sebe. Ovo je roman koji zaslužuje, a siguran sam da će i dobiti, nagradu – ili dve!
The Times

… prekrasan roman, tajanstven, natopljen atmosferom… koji otkriva pojedinosti nastajanja slika… zaista čarobno iskustvo.
The Guardian

Prelepo napisan, tajanstven i gotovo nepodnošljivo dirljiv.
Deborah Moggach

Ono čega se uvek setim kad pomislim na dan kad sam prvi put ušla u predvorje, jesu slike. Stala sam na vratima stežući svoj zavežljaj i buljila. Viđala sam slike i ranije, ali nikada ovoliko u jednoj prostoriji. Izbrojala sam ih jedanaest. Najveća je predstavljala dva muškarca, gotovo naga, kako se rvu. Nisam to prepoznala kao priču iz Biblije i pitala sam se je li to neka katolička tema. Druge slike prikazivale su mnogo bliskije stvari – hrpe voća, predele, brodove na moru, portrete. Činilo se da ih je izradilo nekoliko slikara. Pitala sam se koje od njih je naslikao moj novi gospodar. Nijedna nije bila onakva kakvu bih od njega očekivala.

Holandski slikar Johanes Vermer ostao je jedna od najvećih enigmi slikarstva XVII veka. Ma koliko da se malo zna o njegovom privatnom životu, Vermerove slike odredile su zlatno doba flamanskog slikarstva. Inspirisana njegovom slikom Devojka sa bisernom minđušom Trejsi Ševalije stvorila je izuzetan, ubedljiv istorijski roman prožet zrelom studijom ljudske prirode. Ovaj roman, istovremeno lep i brutalan, prepun strasti i gneva vodi čitaoca u svet slika, u atmosferu remek-dela koje istražuje: dirljivu, tajanstvenu, na mahove gotovo nepodnošljivo snažnu i tako živu da čitalac može gotovo da je oseti, da je namiriše oko sebe.

Više o knjizi: LINK

Moja recenzija za ovu knjigu – Devojka sa bisernom minđušom[/ezcol_3quarter_end]


Svorena za ljubav - Saira Sah

Svorena za ljubav – Saira Sah

Stvorena za ljubav – Saira Šah

Chick-lit

Kada nešto jako želite, morate imati savršen plan da to i ostvarite. Ali, u životu se ponekad stvari ne odvijaju baš onako kako smo ih zamislili…

Dok sa radošću iščekuje rođenje deteta, Ana planira da otvori restoran i da se sa porodicom preseli na jug Francuske. Međutim, stvari se u trenu menjaju, i ono što je do juče izgledalo kao sasvim izvesna budućnost pretvara se u nedostižne snove. Suočeni sa teškoćama kakve nisu ni slutili, Ana i Tobajas moraće zajedničkim snagama da se potrude da održe porodicu na okupu. Neverovatno iskustvo sa kojim se suočavaju preispitaće granice njihove izdržljivosti i primorati ih na krajnju iskrenost prema sebi i drugima. Ipak, na kraju dana, postoji li išta vrednije takve borbe od porodice?

Ova dirljiva porodična saga, puna nežnosti, stvarnih životnih uspona i padova i iskrenih emocija, podseća nas da sreća zavisi isključivo od nas samih.

„Priča uz koju ćete se smejati, uz koju ćete zaplakati, i uz koju ćete zaista poverovati u snagu ljubavi! – Publishers Weekly

Više o knjizi: LINK[/ezcol_3quarter_end]


Sicilijanac - Mario Puzo

Sicilijanac – Mario Puzo

Sicilijanac – Mario Puzo

Kriminalistički / Filmovane knjige / Edicija Laguna uz Vas

Od autora Kuma, najpoznatijeg filmovanog romana o mafiji.

Posle dvogodišnjeg izgnanstva Majkl Korleone stoji na doku u Palermu. Njegov prisilni boravak na Siciliji primakao se kraju, ali pre nego što konačno kroči na rodno tle Sjedinjenih Američkih Država, on mora da obavi važan zadatak. Kum mu je izričito naložio da se ne vraća kući ukoliko sa sobom ne povede čoveka po imenu Salvatore Ðulijano.

Ðulijano – živa legenda, najslavniji odmetnik i nezvanini vladar zapadne Sicilije, reputaciju je stekao boreći se za prava ugnjetenog sicilijanskog seljaka, odvažno se suprtotstavljajući i vladi u Rimu i nemilosrdnoj mreži Prijatelja prijateljâ. Odsutnu bitku Ðulijano i neće povesti protiv policije i vojske, već protiv don Kročea Mala, okrutnog mafijaškog bosa. Izazvavši čelični autoritet don Kročeov, Ðulijano se upustio u bespoštedni rat iz kojega poraženi neće izaći s glavom na ramenima.

Roman Sicilijanac, objavljen orvelovske 1984. godine, jedno je u nizu izuzetnih ostvarenja Marija Puza, književnog čarobnjaka koji je u svojim romanima duboko ponirao u tajnovito grotlo mafije, razotkrivajući jezovitu čaroliju savremenog sveta.

Više o knjizi: LINK[/ezcol_3quarter_end]


Vreme i način podele nagrada

Knjige će biti podeljene u četvrtak 21.04. 2016. u 21h izvlačenjem iz šeširića…

SREĆNOOOO!!! 🙂

Možda će vas zanimati

96 komentari

Danijela Stankovic 14. aprila 2016. - 19:06

“Stvorena za ljubav”

Reply
Stanislava 14. aprila 2016. - 19:06

Stvorena za ljubav zvuči kao zanimljivo štivo za proleće 🙂

Reply
Danijela Stankovic 14. aprila 2016. - 19:07

Hvala vam za ovo i srecan rodjendan. Biram knjigu “Stvorena za ljubav”

Reply
Jelena 14. aprila 2016. - 19:09

Stvorena za ljubav ❤

Reply
Adela :) 14. aprila 2016. - 19:13

Sretan rođendan 🙂 Biram “Devojka sa bisernom minđušom” 🙂

Reply
MARIJA 14. aprila 2016. - 19:14

STVORENA ZA LJUBAV

Reply
Melinda 14. aprila 2016. - 19:17

Stvorena za ljubav definitivno….:)

Reply
Kristina 14. aprila 2016. - 19:17

Devojka sa bisernom mindjusom 😀

Reply
Mira 14. aprila 2016. - 19:18

U zadnje vrijeme sam pročitala par knjiga sa teškim temama i sad mi baš treba nešto da se odmorim i napunim baterije. 😉 Ja biram knjigu Stvorena za ljubav. :-*

Reply
Milena Zdravkovic 14. aprila 2016. - 19:20

Srećan rođendan <3 učestvujem za knjigu Sicilijanac, takođe srećno ostalim takmičarima 🙂

Reply
Natasa 14. aprila 2016. - 19:22

Volela bih Da dobijem knjigu “Sicilijanac” zato sto volim krimi Romane a ovaj Nisam procitala 🙂

Reply
Jovana 14. aprila 2016. - 19:22

“Devojka sa bisernom mindjusom”?

Reply
Biljana 14. aprila 2016. - 19:25

“Stvorena za ljubav” deluje preslatko i svakako je prvi izbor svake žene, je l’? 😀 Ali, SVAKAKO se ne bih bunila ni kada bih dobila jednu od druge dve koje su takođe u ponudi… Veliki pozdrav i podrška vašem radu iiii darežljivosti! :))))

Reply
Marija 14. aprila 2016. - 19:34

Srecan rodjendan, jos jednom.. I hvala na pruzenoj prilici se osvoje ovako divne knjige..Tesko pitanje koju izabrati?? Citala sam “Sicilijanca” odavno i znam da mi se bas svidela. “Devojku sa b. m.” nisam citala pa zato nek bude ona.. Srecno svima..

Reply
Marko Jovanovic 14. aprila 2016. - 19:44

Definitivno Devojka sa bisernom mindjusom… posle pogledanog filma, voleo bih da procitam i knjigu 🙂

Reply
Marija 14. aprila 2016. - 19:55

Devojku sa bisernom mindjusom sam citala i svidela mi se. Zelela bih da osvojim knjigu Stvorena za ljubav. :*

Reply
Marija Ilic 14. aprila 2016. - 19:58

Stvorena za ljubav, prava knjiga za mene!

Reply
Vesna V 14. aprila 2016. - 20:06

Stvorena za ljubav

Reply
Vesna V 14. aprila 2016. - 21:15

Srecan rodjendan!Puno sreće i uspeha!

Reply
Vanja 14. aprila 2016. - 20:07

Devojka sa bisernom mindjusom. Odlicna je. ?
Srecan rodjendan?

Reply
Tomica 14. aprila 2016. - 20:13

Mario Puzzo sicilijanac hvala svjet knjige i sretan rođendan i puno dobrih objava želim

Reply
Ana Andonov 14. aprila 2016. - 20:28

Sicilijanac, Mario Puzo

Reply
Enida 14. aprila 2016. - 20:32

Srećan rođendan i od mene, da trajete još dugooo. 🙂 Hvala na pruženoj prilici da osvojimo divne nagrade. Moj izbor je ´Stvorena za ljubav´. Srećno svima 🙂 <3 <

Reply
Marija 14. aprila 2016. - 20:36

Mario Puzzo Sicilijanac

Reply
Olja 14. aprila 2016. - 20:38

Stvorena za ljubav. Ovu knjigu bih rado poklonila svojoj dragoj frendici Isidori Kovač Erić.

Reply
Jovana Joka 14. aprila 2016. - 20:40

Srecan rodjendancic 🙂 <3 Ja bih zelela knjigu "Stvorena za ljubav" Hvala za divno darivanje! :-*

Reply
Ana Ristic 14. aprila 2016. - 20:52

Stvorena za ljubav,definitivno.

Reply
Bojana Stevanovski 14. aprila 2016. - 20:55

Srecan rodjendan <3 „Devojka sa bisernom minđušom“

Reply
Sladjana Ruzic 14. aprila 2016. - 21:15

Stvorena za ljubav

Reply
Maja 14. aprila 2016. - 21:29

Devojka sa bisernom mindjusom-da upotpuni moje trudnicke dane 🙂

Reply
Branka 14. aprila 2016. - 21:42

Stvorena za ljubav..bas kao ja.:)
Srecanam rodjendan i da jos dugo postojite.:)

Reply
Aleksandra 14. aprila 2016. - 21:51

Za mene ako može jedan Sicilijanac, ove druge dve sam već pročitala 🙂

Reply
Marina 14. aprila 2016. - 22:00

Devojka sa bisernom mindjusom
fb Marina Suncica

Reply
Zorica Trifunovic 14. aprila 2016. - 22:11

Devojka sa bisernom minđušom. 🙂

Reply
Ana Danic 14. aprila 2016. - 22:19

Sicilijanac Srecan rodjendan <3

Reply
Biseka 14. aprila 2016. - 22:25

Sicilijanac srećan divan dan 🙂

Reply
Kristina 14. aprila 2016. - 22:34

Devojka sa bisernom mindjusom 🙂

Reply
mama Kata 14. aprila 2016. - 22:53

Zaista BILO KOJA od ova tri savršenstva bi bila idealan DAR…
jer je za mene…KNJIGA NA DAR – NAJLEPŠA i NAJVREDNIJA STVAR!

Ako mora da se bira…neka bude “Devojka sa bisernom minđušom”…
predivan roman…sudeći po kritikama i pohvalama 🙂

Reply
Slavica 14. aprila 2016. - 23:08

Stvorena Za Ljubav ♡

Reply
Dragica 14. aprila 2016. - 23:15

Sve su divne, sve su lepe da police krase moje, svaka bi mi kroz ruke prosla i mastarijama punila misli moje <3
– Devojka sa bisernom mindjusom
dragicavukomanovic@yahoo.com

Reply
Jasmina Husovic 14. aprila 2016. - 23:16

stvorena za ljubav 🙂

Reply
Jasmina 14. aprila 2016. - 23:23

“Devojka sa bisernom mindjusom”

Reply
Iva 14. aprila 2016. - 23:40

Srecan rodjendan! 🙂 Zelela bih knjigu Sicilijanac, Mario Puzo. 🙂

Reply
Gordana 14. aprila 2016. - 23:58

Stvorena za ljubav – Saira Šah

Reply
Predrag Petrovic 15. aprila 2016. - 00:04

Sicilijanac – Mario Puzo

Reply
Marija 15. aprila 2016. - 00:20

Stvorena za ljubav <3

Reply
Jasmina S 15. aprila 2016. - 00:21

Srecan rodjendan !

Za mene kao stvorena Devojka sa bisernom minđušom

Reply
Una Bibliophile 15. aprila 2016. - 00:24

“Devojka sa bisernom minđušom”! ❤
Srećan rođendan sa zakašnjenjem! Želim da stranica dobije još mnogo knjigoljubaca, i da proslavi još mnogo rođendana! ?

Reply
Milena Petrovic 15. aprila 2016. - 00:25

Srecan rodjendan!
Za mene Devojka sa bisernom minđušom.

Reply
Lejla 15. aprila 2016. - 00:35

Srecan rodjendan :* Ja bih stvorena za ljubav 🙂

Reply
Snežana 15. aprila 2016. - 00:42

Sicilijanac, Mario Puzo 🙂

Reply
Snežana Barlov 15. aprila 2016. - 00:44

Devojka sa bisernom minđušom <3 odavno je želim ….kažu da je divna knjiga <3 I SREĆAN DIVAN DAN i da još dugo radite i nagrađujete knjigoljubce <3

Reply
Branka Mladenovic 15. aprila 2016. - 00:50

Srecan rodjendan!
Sicilijanac – Mario Puzo

Reply
Andrijana Iluć 15. aprila 2016. - 01:22

“Stvorena za ljubav”

Reply
Jelena Mitrovic 15. aprila 2016. - 02:26

Moj izbor je “Sicilijanac”. Srecan rodjendan i hvala na prilici! 🙂

Reply
KACA 15. aprila 2016. - 08:09

Srecan rdojendan!!! Devojka sa bisernom mindjusom

Reply
Marina 15. aprila 2016. - 08:20

Mario Puzi -Sicilijanac .Druge dve vec imam i odlicne su.

Reply
Tatjana 15. aprila 2016. - 08:23

Stvorena za ljubav! 🙂

Reply
Tatjana Stanišić 15. aprila 2016. - 09:12

Stvorena za ljubav

Reply
JASMINA RADOVANOVIĆ 15. aprila 2016. - 09:21

Stvorena za ljubav – Saira Šah <3 <3 <3

Reply
mirjana 15. aprila 2016. - 09:56

DEVOJKA SA BISERNOM MINĐUŠOM

Reply
Katarina 15. aprila 2016. - 10:43

Sicilijanac. Srećan rođendan!

Reply
Olivera Babić 15. aprila 2016. - 11:45

Sicilijanac, jer druge dve već imam. 🙂

Reply
Tamara 15. aprila 2016. - 11:53

Devojka za bisernom minđušom – Trejsi Ševalije.
Srećan rođendan!

Reply
Sladjana 15. aprila 2016. - 12:04

Sicilijanac!
Srećan rodjendan!
Inače, meni je 17.aprila 🙂

Reply
aleksandra larvoll 15. aprila 2016. - 12:50

stvorena za ljubav

Reply
Kris 15. aprila 2016. - 14:43

Stvorena za ljubav – Saira Šah

Reply
Emili 15. aprila 2016. - 14:55

Stvorena za ljubav – Saira Šah

Reply
Milana 15. aprila 2016. - 15:01

Sicilijanac – Mario Puzo

Reply
Maja 15. aprila 2016. - 15:35

Sicilijanac 😉

Reply
Slavica Savanovic 15. aprila 2016. - 15:54

Ako moze Sicilijsnac?

Reply
Branka 15. aprila 2016. - 16:09

Danas je vedar i radostan dan,vasoj stranici prvi rodjendan.Nek se veselje siri na sve strane,nek mirisu sve procvetale grane. Srecan rodjendan sa zakasnjenjem mojoj najmilijoj stranici.Biram knjigu-*Stvorena za ljubav* – Saira Šah

Reply
Mirjana Pajkert 15. aprila 2016. - 17:43

Devojka sa bisernom mindjusom

Reply
Biljana Gasevic 15. aprila 2016. - 18:29

Srećan vam rođendan! 🙂
Želim knjigu: Stvorena za ljubav – Saira Šah

Reply
Ivana Pavlovic 15. aprila 2016. - 18:31

Stvorena za ljubav

Reply
jelena Mijajlovic 15. aprila 2016. - 18:39

Devojka sa bisernom minđušom Trejsi Ševalije i srećan vam rođendan, uzdravlje da ih proslavite još puno uz dibre knjige i prave prijatelje. 🙂

Reply
Lela 15. aprila 2016. - 19:25

Stvorena za ljubav

Reply
Milica 15. aprila 2016. - 20:13

Stvorena za ljubav – Saira Šah

Reply
Marijana 15. aprila 2016. - 20:16

‘Devojka sa bisernom minđušom’ 🙂

Reply
Mirjana 15. aprila 2016. - 20:17

Vama srecan rodjendan a ako mene izvucete slozicu se sa vasim izborom knjige.

Reply
verica 15. aprila 2016. - 20:34

stvorena za ljubav

Reply
jelena 15. aprila 2016. - 20:51

stvorena za ljubav

Reply
minja 15. aprila 2016. - 21:19

Sicilijanac , Mario Puzo . 😀

Reply
Dragana 15. aprila 2016. - 23:09

Stvorena za ljubav

Reply
Vesna 15. aprila 2016. - 23:34

Čestitam rodjendan! Stvorena za ljubav

Reply
Sara Booklover 16. aprila 2016. - 00:52

Sve tri knjige su odlične! ?
Odlučujem se za.. Devojku sa bisernom minđušom! ?
Pozdrav! ?

Reply
Zorana Jondzic 16. aprila 2016. - 09:03

Sicilijanac – Mario Puzo

Reply
Sanja 16. aprila 2016. - 13:35

Stvorena za ljubav 🙂

Reply
Vesna Mitrovic 16. aprila 2016. - 21:29

Stvorena za ljubav ili Devijka sa bisernom mindjusom! Pozdrav!

Reply
Dragana 17. aprila 2016. - 00:23

Devojka sa bisernom minđušom – Trejsi Ševalije <3

Reply
Dragana Boskovic Simic 17. aprila 2016. - 23:17

Devojka sa bisernom mindjusom

Reply
Anka 18. aprila 2016. - 13:57

Devojka sa bisernom mindjusom 🙂

Bila bi sjajna stvar da se ova PRELEPA knjiga dobije na dar 🙂
Srećno svima koliko nas ima 🙂

Reply
Jovana 18. aprila 2016. - 16:42

Devojka sa bisernom mindjusom, predivna knjiga koju zelim da imam.

Reply
Marija Stokić 19. aprila 2016. - 18:01

Stvorena za ljubav 🙂

Reply
Milica Bogdanovic 19. aprila 2016. - 18:43

Stvorena za ljubav – Saira Šah

Reply
Isidora 20. aprila 2016. - 10:02

Stvorena za ljubav – Saira Šah

Reply

Ostavi komentar