Confess – Colleen Hoover

od lanavujicic
Confess - Colleen Hoover

Znam da će ovo mnogima biti bezveze što objavljujem utiske o knjizi na engleskom, ali jednostavno ja ovo ne mogu da ne podelim sa svima vama moje iskustvo sa knjigom Confess čuvene Colleen Hoover. Ako uspemo na ovaj način da utičemo na naše izdavače da požure sa izdavanjem ovako dobrih knjiga, onda ovo i nije uzalud. Bila je to prva knjiga pročitana ove godine i, naravno, kada je Colleen Hoover u pitanju to mora biti pogodak. ?

„CONFESS“ – MOJ SINOPSIS KNJIGE

Auburn Reed je devojka koja ima veoma jasno zacrtane ciljeve u životu u kom nema prostora za greške. Međutim, kada ušeta u jedan Art studio u Dalasu tražeći posao sve će početi iz korena da joj se menja. Tamo će zateći zgodnog i misterioznog Owena Gentry-ja, vlasnika studija koji će njen svet okrenuti naopačke.

I ne samo to, Owen od nje krije jednu veliku tajnu.

Među njima hemija je gotovo opipljiva od prvog dana kada se sretnu, a da li će njihova ljubav prevazići neke veoma teške prepreke …ostaje vam da saznate.

MOJI UTISCI O KNJIZI „CONFESS“

Colleen Hoover, OPET!
Opet je to uradila. Opet me je rasplakala i držala na uzici do poslednje stranice knjige.
Sve njene priče su potpuno originalne, nove i neopisivo zanimljive. Ono u čemu je ona apsolutni majstor je to da vam nametne misteriju oko koje vas ne drži predugo u neizvesnosti, ali vam zato zabije nož u leđa nečim sasvim neočekivanim što ni u snu niste mogli da pretpostavite.

Opet ponavljam da je CoHo majstor u tome da mi iščupa srce iz grudi i polomi ga na parčiće. Kod nje je sve sa pravom merom. SVE!!! Rasplakala je i mene i moju dragu Branislavu već u prvih 10 stranica (DESET STRANICA!!!). Kako to uspeva da vam bude stalo do junaka već tada, ne znam zaista. Nemam odgovor na to pitanje. ?

Eto i dokaza crno na belo na slici pored da sam cmizdrela i na kojoj stranici.

Suze roni, suze roni… ?
Suze roni, suze roni… ?

Moja omiljena kanadska BookTuberka Lala je takođe pričala o ovoj knjizi. Ja OBOŽAVAM da je slušam jer ona BAŠ na pravi način ume da prenese utiske o nekoj knjizi. Ko razume engleski jezik neka posluša šta je rekla o ovoj knjizi:

MENI OMILJENI CITATI IZ KNJIGE

CITAT 1

“Ponekad ne dobijamo drugu šansu, Owen. Nekada je jednostavno gotovo.”
On se trgao. “Mi nismo dobili čak ni prvu šansu.”

CITAT 2

“Neverovatno je kako nismo svesni koliko smo bili usamljeni i uplašeni sve se ne pojavi neko pored tebe da te podrži.”

CITAT 3, MENI OMILJEN

“Plašim se da se ni sa kim više neću osećati ovako.”, šapnula je.
Stegao joj je ruku. “Ja se plašim da hoćeš.”

KORICE I SLIKE U KNJIZI

Knjiga je veoma neobična i vredi je nabaviti u fizičkom obliku baš zbog umetničkih slika koje se nalaze u knjizi u punom koloru.

Confess – Colleen Hoover – slike u knjizi
Confess – Colleen Hoover – slike u knjizi

Autorka je napravila poseban doživljaj da svog glavnog junaka iz knjige oživi na taj način što će umetničke slike oživeti i doneti čitaocima jedan potpuno novi doživljaj tokom čitanja. Svaka slika koje se našla u knjizi nije bezveze tu, svaka nosi neku priču koju ćete saznati čitajući knjizu. Zaista jedno neverovatno neverovatno čitalačko iskustvo.

Naravno prava ruka koje je naslikala te slike je jedan neverovatan mladi umetnik pod imenom Danny O’Connor (DOC). On je autor i korica koje su predivne.
Njegove sve radove možete pogledati na njegovoj Facebook stranici Danny O’Connor. Neverovatan je!

Danny O’Connor (DOC ART)
Danny O’Connor (DOC ART)

BOOK TREJLER ZA KNJIGU „CONFESS“

Mislim da je ovo fan video, ali dobro je urađen…

TV SERIJA RAĐENA PO KNJIZI „CONFESS“

Confess – Colleen Hoover – TV korice novog izdanja knjige
Confess – Colleen Hoover – TV korice novog izdanja knjige

Nažalost ova serija biće prikazivana samo u Americi za sada preko servisa Go90. TO je nešto poput Netflix-a, ali važi samo za USA. Mislim da je snimanje završeno ili je u toku, nisam sto posto sigurna. Možete videti kako je teklo snimanje na Facebook stranici same Colleen Hoover koja je prisustvovala snimanju:
Snimanje serije Confess
Glavne uloge imaće Katie Leclerc i Ryan Cooper.

GDE KUPITI KNJIGU

Knjigu „Confess“ autorke Colleen Hoover na engleskom jeziku možete nabaviti preko Book Depository websajta. Preko njih je besplatna dostava za ceo svet.
Tamo postoje dva izdanja. Jedno je britansko UK izdanje koje je nešto manjeg formata i koje košta oko 8 ili 9 EUR:
„Confess“ – UK izdanje (link za knjizi na Book Depository knjižari) – trenutno na sniženju 8,79 €
ili njeno izvorno USA američko izdanje koje je nešto skuplje i košta sada na popustu oko 13 EUR:
„Confess“ USA izdanje (link za knjizi na Book Depository knjižari) – takođe trenutno na sniženju 12,93 €

Ukoliko ne znate kako se poručuje preko online knjižare Book Depository, ja sam to detaljno objasnila u jedno davnom članku koji možete videti ovde – Book Depository – poručivanje knjiga iz inostranstva.

SRBIJA

Laguna je u Srbiji najavila njenu knjigu „Ugly Love“ za proleće i nadam se da će nastaviti sa prevodima i ostalih njenih knjiga, između ostalih i ove.

HRVATSKA

Što se Hrvatske tiče njene knjige su počeli da izdaju Naklada Neptun. Oni za sada imaju samo jednu njenu knjigu, takođe „Ugly love“, ai nadamo se da će i oni nastaviti sa prevođenjem ostalih njenih knjiga.

MAKEDONIJA

U Makedoniji je izašlo najviše CoHo knjiga. Svaka im čast! Ovu Knjigu u Makedoniji možete nabaviti kod izdavača Ars Libris.
Hvala dragoj Bube Petreskoj koja je napravila kolaž sa knjigama Colleen Hoover sa detaljnim informacijama gde koju knjigu možete nabaviti. Evo je ta slika (klikni za uvećanje):

Confess – Colleen Hoover – Makedonija
Confess – Colleen Hoover – Makedonija

ZAKLJUČAK

Knjizi „Confess“ sam dala maksimalnih ★★★★★ (5*) na GoodReads-u. Nemam ja tu šta više da dodam, osim da Colleen Hoover samo potvrđuje svakom svojom narednom knjigom svoje posebno mesto u mom srcu i tron apsolutne kraljice u mojoj zemlji ljubavnih i New Adult romana.

Toliko od mene za sada.
Ljubi vas sve vaša knjigoholičarka iz Zemlja Knjiga.

ZVANIČNI PODACI O KNJIZI:

Confess (Priznanje) Korice knjige Confess (Priznanje)
Colleen Hoover
New Adult/Ljubavni
Atria Books
10. mart 2015.
Mek povez
306

Auburn Reed has her entire life mapped out. Her goals are in sight and there’s no room for mistakes. But when she walks into a Dallas art studio in search of a job, she doesn’t expect to find a deep attraction to the enigmatic artist who works there, Owen Gentry.

For once, Auburn takes a risk and puts her heart in control, only to discover Owen is keeping major secrets from coming out. The magnitude of his past threatens to destroy everything important to Auburn, and the only way to get her life back on track is to cut Owen out of it.

The last thing Owen wants is to lose Auburn, but he can’t seem to convince her that truth is sometimes as subjective as art. All he would have to do to save their relationship is confess. But in this case, the confession could be much more destructive than the actual sin…

Možda će vas zanimati

Ostavi komentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00