Film „Pedeset nijansi mračnije“ i mnogo nijansi vrelije

od lanavujicic
Pedeset ijansi mracnije - film

Odakle sad početi priču o pretpremijeri filma „Pedeset nijansi mračnije“ sa koje sam se upravo vratila. HOT HOT HOT!
118 minuta menjanja svih mogućih nijansi na licima posetilaca bioskopa. To se ne viđa svaki dan. Dobro, nisam baš mogla da osmotrim sva lica u mraku bioskopa, ali sudeći po povremenim kikotanjima, vrpoljenju, povremenom muku publike i mojoj ličnoj neugodnosti, mogu samo da pretpostavim da je bilo i mnogo gore.
Neću vam otkrivati baš previše detalja kako vam ne bih pokvarila gledanje, ali osvrnuću se na neke zanimljive stvari koje svi već iz knjige dobro znamo i na to koliko je ekipa koja stoji iza filma dobro ili loše odradila posao (samo moj lični utisak).

ZVANIČAN TREJLER FILMA „PEDESET NIJANSI MRAČNIJE“

MUŠKA RUKA IZA KAMERE

Kao što je već dobro poznato scenario je radio Niall Leonard, a ulogu režisera za druga dva nastavka preuzeo je James Foley.
Naravno, kao i kod prvog dela akcenat je na vrućim seksi scenama. Međutim, ovaj put dirigentsku palicu držala je muška ruka. Te scene su i u prvom delu bile odlično izvedene, ali ja sam u ovom drugom delu tačno mogla da vidim Foley-a kako maše negde u pozadini iza kamere „DAJ MI JOŠ!!! HOĆU ŽESTOKO!!! DAJ MI JOŠ ŽEŠĆE! ZGRABI BRE TU ŽENU, NIJE OD KRISTALA DA ĆE SE SLOMI!!!“. ? hahaha
Međutim, kada su dijalozi u pitanju, traljavo, pomalo neuverljivo i neki moj utisak je da je Foley malkice kiksnuo.

GLUMCI OSTADOŠE BEZ GAĆA…ALI STVARNO!

Jamie je moram priznati navalio pošteno, a ni Dakota mu nije ni u jednom momentu ostala dužna. Prilično su bili opušteni, smeli i, kao sada već dugogodišnji prijatelji, veoma uigrani. Sve ostale scene su pomalo traljavo odrađene (mislim na scene dijaloga), ali gore pomenute nezgodne scene su odradili kao da su vežbali punih dve godine koliko smo ih čekali.

Sirotu Dakotu je Jamie (kako kaže) morao da čuva i pokriva na snimanju prvog dela dok kamera ne svetli, ali zato je u ovom nastavku ona ponosno pokazivala sve svoje adute bez pardona. To što su mi na momente oboje bili pomalo buckasti pripisaću isključivo preširokom filmskom platnu. Ako njih dvoje izgledaju buckasti, ja definitivno ne bih volela NIKADA da se nađem na bilo kakvom platnu!!!

Jamie je radio na sebi ove dve godine. Znam da će to devojke najviše zanimati. Ovaj put čini mi se da su oboje malo više ostali bez gaća. Koliko, e to ćete videti sami, neću baš sve da vam otkrivam. ?
Što se glume tiče, opet kažem, u nekim momentima traljavo i u njenom slučaju njanjavo. Na to smo se već navikli, tako da… ma opustite se i uživajte. ?

SCENE IZ KNJIGE OŽIVEŠE U NIJANSAMA CRVENE

E DA. Nadigla se masa tek što se odjavna špica pojavila. Svi krenuli na svež vazduh, neko po vodu ili cigaretu, tako da smo trejler za film gledali šetajući do izlaza. Ako budete išli na projekciju ovog filma, zavrnite petlju još toliko da se špica završi. Budite ljubazni zamoliću vas u ime onih koji znaju da sledi i trejler na kraju.Da, možda ste već videli i neke spoiler klipove na internetu. Bilo je tu famoznih kuglica (daleko većeg Fi nego što sam mogla i da pretpostavim u svojoj glavi), šipki (kojih se ja moram priznati iz knjige uopšte ne sećam), teretane, prosidbe, pljuštanja pića u oči, padanja čuvenog Čarlija Tanga… Na neočekivani pucanj iz pištolja svi smo se onako omamljeni trgli toliko da dobro ne zaprštaše i kokice na sve strane. Ja moje prosuh od nervoze još u prvim minutima filma, pa meni nije bilo ni šta da ispadne, srećom! ?

Ko prati moju Facebook stranicu mogao je da vidi da sam dala mali zvir uživo sa projekcije. Samo prvih 3-4 minuta filma.

Sa projekcije Pedeset nijansi mračnije
Sa projekcije Pedeset nijansi mračnije

MUZIKA IZ FILMA (MOVIE SOUNDTRACK)

Kao i u prethodnom delu ODLIČNA!!! Slušaće se…već se uveliko vrti u našim glavama. ?
Evo je i kompletna lista, pa poslušajte:

ZAKLJUČAK

Generalno ovaj drugi deo je ipak mnogo bolji od prvog. Ja sad tu mogu da zameram ovo ili ono i da zakeram kao neka tetka, ali čekala sam na ovaj film predugo i konačno sam dočekala tih dva sata programa.
Ma šta da vam kažem sem da svi vi, koji ste pune dve godine kao i ja čekali da se ovaj film pojavi, uživate u oživaljvanju vaše omiljene ponoćne mračne bajke.
Ja ću još koji put sigurno do naredne godine! NE KRIVITE ME jer neću ni ja vas!!! ?

Do tada…
Voli vas vaša knjigoholičarka iz Zemlje knjiga ?

Možda će vas zanimati

2 komentari

Olivera Babic 9. februar 2017. - 18:20

Hmmm… primamljivo. 50 nijansi nisu moj omiljeni serijal tog zanra,al me pomama nije zaobisla. Nikad mi film nije dovoljno dobar kao knjiga, a prvi deo ovog mi je bas bio mlak. Nadam se da su za ove dve godine sazreli u svakom pogledu i ocekujem mnooogo vise.

Reply
Zemlja Knjiga 10. februar 2017. - 15:43

Draga Olivera, sazreli svakako jesu. Bar kada su, kako već rekoh, “te” scene u pitanju 🙂

Reply

Ostavi komentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00