Voli me, ne voli me – Ana Premoli

od lanavujicic
Voli me, ne voli me - Ana Pemoli

„Voli me, ne voli me“ je moj novi favorit ove godine iz žanra ljubavnih romana. Toplo, dugovito, strastveno…APSOLUTNO sve po mojoj meri. ?

„VOLI ME, NE VOLI ME“ – MOJ SINOPSIS KNJIGE

Sedam godina Dženifer i Ijan su kolege, ali se ne podnose do te mere da su ih rukovodioci morali razdvojiti u dva zasebna odeljenja. Oboje su i više nego sjajni i uspešni u svom poslu, ali su potpuno dva različita nespojiva sveta. Ona je obična ali veoma drčna i ponosita devojka koja potiče iz pomalo čudne veganske britanske porodice takozvanih „zelenih“ koji, između ostalog ne podnose gramzive ljude, bogataše, a ponajmanje plemstvo. On je neodoljivi zavodnik, večiti neženja grof plave krvi i unuk engleskog vojvode koji je u toj firmi gde radi samo zato što ne želi da robuje svojim plemićkim porodičnim obavezama. I ne samo što je budući vojvoda, nego, pogodite šta: njegova porodica često organizuje čuvene lovačke vikende… ?

Sve je bilo u redu dok ih jednog dana niz pomalo blesavih okolnosti ne spoji u jednom izuzetno važnom projektu za firmu. Oni su prinuđeni da sarađuju, ali da li će se raščerupati u pokušajima da sarađuju ili će prštati svakojake varnice od silne međusobne mržnje…Mislim da znate odgovor, ali neće sve biti baš tako jednostavno kako to biva u ovakvim bajkama. Ijan za nju ima jedan zanimljiv predlog koji će moći bar na kratko da zakopa njihove ratne sekire… ?

UTISCI O KNJIZI „VOLI ME, NE VOLI ME“

Ohhhh, odakle početi opet… Kada se meni ovoliko dopadne neka knjiga, ja naprosto ostanem bez teksta. Knjigu „Voli me, ne voli me“ sam pročitala pre oko dve nedelje i sada su se već pomalo slegli utisci, ali euforija da bih je ponovo uzela u ruke i dalje me drži. Mami mi osmeh na lice.

Fantastično sam se provela čitajući je. Ovo je jedna od onih veoma jednostavnih knjiga na koje ja uvek padam. Dobro, jeste jedna sasvim nova priča i originalna, ali suština je ista – mrze se, svađaju se, ali ne mogu da žive jedan bez drugog…Ta formula u ljubavnim romanima i romantičnim komedijama kod mene uvek pali, priznajem.

Složile smo se sve koje smo pročitale ovu knjigu da nam se svima dopala mnogo i da bismo je čitale ponovo. Otopila me je priča i bila je uzbudljiva u mnogo momenata. Volim te momente kada grickam nokte zbog ljubavnih jada iz knjige, nerviram se i navijam kao da sam na utakmici. Ima tu svega, romantike sa nešto malo smelijih scena (nije erotski roman odmah da naglasim), plemićke krvi, poljubaca za kojima se navija :D…
Protagonistkinja je jedna blesava Engleskinja jakih karakternih crta sa izraženim britanskim humorom koji ja obožavam. Posebno volim taj humor u knjigama da vidim. Ijan, glavni lik iz knjige je tipičan ženskaroš, inadžija, normalno lep, zgodan i neodoljiv, a njih dvoje su kao dve pobesnele mačke u džaku kada se nađu u istoj prostoriji. Leti perje na sve strane….ali lete i varnice, svakakve varnice… To je sve što ću da vam kažem.

MENI OMILJENI CITATI IZ KNJIGE

Ahahaha ? izabrati najbolji deo kada je čitava knjiga preslatka?! Hmmm pa hajde, dobro, da vam zagolicam maštu bar onim humorom koji iz nje volim…

CITAT 1

Moji su čudna stvorenja, barem za jednu mudricu kakva sam ja. Englezi su, ali su protiv monarhije, vegetarijanci su, preciznije vegani, ali antireligiozni, ili, u najmanju ruku, bliži budizmu nego svim ostalim religijama, nisu venčani, već predstavljaju par i podržavaju sve nevladine organizacije koje postoje. Doneli su na svet troje dece: Majkla, mog starijeg brata lekara, koji radi za Amnesti Internešenel i druge organizacije koje pomažu izbeglicama po čitavom svetu, i moju sestru Stejsi, koja besplatno brani one koji ne mogu sebi da priušte advokata.
To znači da je lako shvatiti zašto se u svojoj porodici osećam kao riba na suvom. Ja sam poreska savetnica! U njihovim očima pomažem bogatima da postanu još bogatiji, što automatski znači da sam oličenje lošeg društva, skoro kao neka vrsta đavola u suknji.

CITAT 2

I tako ulazimo u kuću koja izgleda poput katedrale, prosto ne znam kako drugačije da je definišem. Potpuna šizofrenija stilova iz raznih vremena, koje je pomešao arhitekta kome bi zbog ovog morali da oduzmu diplomu. Kako se kaže, honoris causa, zato što je izgradio ili barem dozvolio izgradnju ove grozote. Ulazni trem je i više nego impozantan i namerno luckast, razmišljam u sebi. Odavde polaze dva ogomna stepeništa neoklasičnog stila, koja se spajaju na prvom spratu, baš naspram statue koju mogu definisati samo kao interesantnu, pošto sam obrazovana osoba. Nastojnica, gospođa od šezdesetak godina, prosede kose i neviđeno gadnog pogleda, zastaje i pokazuje nam na skulpturu. „Izgrađena je nedavno i predstavlja gospođicu Elizabet, ćerku lorda Beverlija“, kaže ponosno. Okej, sad je sve jasno.

CITAT 3

Putovanje kolima je nesumljivo problematičnije, zato što se svađamo ko će od nas dvoje voziti (tu pobeđujem ja, nakon iscrpljujućih pregovora), da čita mapu (tu pobeđuje on) i, najzad, da utvrdimo čija je krivica ako se izgubimo? Onog ko vozi ili onog ko čita mapu?

KORICE

Ove korice Vulkanove knjige posebno mame čitaoce i to su svi konstatovali. Kada sam videla korice ja sam odmah znala da će mi se knjiga sto posto dopasti. Imala sam neki osećaj. Osim toga, korice su daleko bolje od originala. Svaka čast Vulkanu na ovom dizajnu. Evo procenite sami:

Ti prego lasciati adiare – Anna Premoli (italijanske korice)
Ti prego lasciati adiare – Anna Premoli (italijanske korice)

ZAKLJUČAK

Knjizi „Voli me, ne voli me“ sam dala maksimalnih ★★★★★ (5*) na GoodReads-u. Mislim da nema potrebe da objašnjavam više zašto. Sve sam već rekla. ?
Za nepopravljive romantike, ljubitelje dobrih romantičnih komedija…knjigu u šake, šta čekate?! ?

Ljubi vas sve vaša (istopljena od previše romantike) knjigoholičarka iz Sveta Knjiga.

O knjizi na stranici izdavača Vulkan – OVDE.

ZVANIČNI PODACI O KNJIZI:

Voli me, ne voli me Korice knjige Voli me, ne voli me
Ana Premoli
Ljubavni romani, chicklit
Vulkan
2016.
Mek povez
296

Od mržnje do ljubavi linija je tanka...

I nakon sedam godina koje su proveli kao kolege u banci, Dženifer i Ijan i dalje se ne podnose. Međutim, sudbina ih sve više zbližava, jer su prinuđeni da zajedno rade na jednom važnom projektu. Ijan želi da proslavi i zato poziva Dženifer na večeru u ekskluzivni restoran, a ona pristaje kako bi smanjila tenziju među njima. Sudbina će opet umešati prste: paparaco će ih uslikati dok večeraju, a Dženifer će biti šokirana kada ugleda svoju sliku u tračerskom časopisu.
S druge strane, Ijanu je čitava ova situacija zabavna: on je neodoljivo privlačan neženja i plave je krvi, zbog čega mu se žene bacaju pod noge. Kako bi se bar na neko vreme rešio dosadnih obožavateljki, sklapa dogovor sa Dženifer: daće joj svu slobodu u projektu ako pristane da glumi njegovu devojku. Da li će to biti lak zadatak? Ili izazov mnogo komplikovaniji nego što izgleda? Neka igra počne!

„Sjajna komedija o muško-ženskim odnosima!“ – La Stampa

Možda će vas zanimati

2 komentari

Bube 29. novembra 2016. - 17:42

Prosla je na citalacki radar ova knjiga,ali nekako nisam se toliko zainteresirala da procitam sinopis knjige*gasp*
I tako danas,gledam Home FB Page i tup,vidim Svet Knjiga ima novi post za knjigu Voli Me,Ne Voli Me i morala sam da kliknem i da procitam recenziju,jer uzivam citajuci tvoje recenzije Lana 🙂
Posle citanje recenziju i citate,defenitivno stavljam na wish-read list,nadam se da sto pre cu da procitam ovu knjigu 🙂
Hvala ti puno za preporuku! 🙂

Reply
zemljaknjiga 29. novembra 2016. - 20:25

Draga moja Bube,
prvo hvala na predivnim rečima koji mi daju samo daju vetar u leđa da nastavim da uređujem ovaj naš zajednički knjiški kutak koji i meni predstavlja veliko zadovoljstvo i hvala vam što ste sa mnom u ovom našem divnom druženju. KISS
Ako volite slatke romantične komedije, onda će vam ova knjiga ulepšati dan. Ubeđena sam.
Najiskrenije preporuke od srca! 😀 :* <3

Reply

Ostavi komentar

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00