Divna Propast – Džejmi Makgvajer (Beautiful, #1)

od lanavujicic
Divna Propast - Dzejmi Makgvajer

Ahhhh, evo i jedne slatke koledž NEW ADULT priče… Divna Propast je knjiga za sve romantične devojke, ali koje vole opasne momke.

U ovoj knjizi sam toliko uživala da to zaista ne mogu da opišem. Nije to toliko ni važno koliko je ovo kvalitetna knjiga ili ne, ali me je toliko ponela da me je baš „usisala“ priča, a to je za mene odlična knjiga.

Žanr je NA – New Adult (engl. nova knjiga za mlade).

E, sad, objasniti šta je to zapravo ovaj novi pravac koji se zove New Adult. To nije knjiga za odrasle, a nije ni za premlade, već je za neki uzrast od 18-25 godina, otprilike. Znači tiče se tema koledža, prvih ozbiljnijih životnih problema, prvih ozbiljnijih ljubavi, a ima i pomalo erotike, ali u onoj meri koja je prikladna za taj uzrast. Sve u svemu, ako je nekom previše da čita Adult ili kod nas svrstano pod erotiku i ako mu nije problem da čita o tom nekom uzrastu 18-25, onda se definitivno može pronaći u ovom žanru.

Divna Propast – moji lični utisci

I pored toga što me je glavna junakinja Ebi romana nervirala od prve do, valjda, poslednje stranice, njeni postupci i stavovi, meni je važno da neka knjiga ostavi na kraju ipak dobar utisak. Volim knjigu koja ostavlja utisak, bilo da se ja nerviram čitajući je ili ne. Shvatila sam da je bitno da se jave bilo kakva osećanja prema junacima romana, bolje i loša nego nikakva. Ima knjiga kod kojih mi je jednostavno sve jedno šta će se sa protagonistom ili nekim junacima dogoditi i kojima nekad brojim strane da me nešto pomeri…ova knjiga za mene definitivno nije jedna od njih.

Divna Propast me je vratila moje nešto ranije godine, u godine mojih studija, u razne trivijalne probleme sa kojima smo se tada suočavali, a koji su nam delovali kao planetarni problemi i mogla sam nekako lako da ostvarim kontakt sa knjigom.

Sve u svemu, moja velika i topla preporuka za ovu knjigu! 🙂

Beautiful serijal nastavci su tu ?
Beautiful serijal nastavci su tu ?
Divna Propast Korice knjige Divna Propast
Beautiful #1
Džejmi Makgvajer
New Adult
Čarobna knjiga
22. oktobar 2012
Mek povez
368

Bestseler Njujork tajmsa
„Pedeset nijansi – siva za mlađe!“
Crushable.com
Ebi Abernati je dobra devojka. Ne pije, ne psuje, pristojno se oblači. Ebi veruje da su aveti mračne prošlosti daleko iza nje. Dolazi na koledž s najboljom drugaricom i ubrzo uviđa da nov početak i nije jednostavan. Upoznaje mladića s kojim provodi nezaboravnu noć, ali strast te noći neočekivano se pretvara u nešto drugo, mračno i opasno...
Trevis Medoks, zgodan i tetoviran, upravo je neko koga Ebi po svaku cenu želi da izbegne. Trevis noću zarađuje novac u borilačkom ringu, a danju zavodi devojke. Zaintrigiran Ebinim odbijanjem da poklekne pred njegovim šarmom, Trevis je nagovara na intrigantnu opkladu – on će, ukoliko izgubi, morati da se odriče slasti telesne ljubavi čitavih mesec dana, ali ona će, ako izgubi, morati da provede toliko vremena u njegovom stanu, i to s njim.
Neizvesnost je na pomolu, jer Trevis nije ni svestan da je pronašao ravnu sebi...
Divna propast je knjiga koja očarava žestokim seksepilom i strašću koja omamljuje. Mnogi je opisuju kao knjigu Pedeset nijansi – siva za mlađe. Ovo je ljubavna priča koja istražuje i najmračnije kutke strastvenog odnosa dvoje mladih ljubavnika. Na trenutke nam se čini da čitamo tajni dnevnik studentkinje ispunjen erotikom i lascivnim detaljima.
„Sjajno erotsko štivo s mazohističkim elementima...“
Nightly Reading Review
„Ovo je knjiga koju prosto morate pročitati! Svejedno, na njoj treba da stoji upozorenje: Ne čitaj ukoliko nisi spreman na SVE!“
Book Whisperer Reviews
„Ebi i Trevis ne mogu da odole izazovu koji im pruža strast začinjena mazohizmom.“
Reading, Eating & Dreaming

Možda će vas zanimati

Ostavi komentar

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00