Zanesena – S. K. Stivens (Thoughtless, #1)

od lanavujicic
Zanesena - S.K.Stivens

Jedna veoma emotivna i napeta knjiga iz New Adult žanra, ali sa nekoliko upozorenja za one koji ne podnose ljubavne trouglove i teme prevare.

„ZANESENA“ – MOJ SINOPSIS KNJIGE

Kira se sa svojim dugogodišnjim momkom seli iz Atensa u Ohaju čak u Sijetl. Njen momak dobio je odlično zaposlenje i fantastičnu priliku, dok je ona primorana da se po prvi put odvoji od kuće i porodice i da promeni Univerzitet na kom studira.

Smeštaj im je ponudio Denijev drug iz mlađih dana. Sve deluje sjajno, ali i pomalo zastrašujuće za Kiru. Ona se ponadala da će se snaći uz Denijevu pomoć i podršku, ali nije ni sanjala da Deni neće sve vreme biti uz nju u potpuno novog gradu i okruženju na koji nije navikla. Denijev posao zahtevaće mnogo više odsustva nego što je Kira očekivala.

Njihov stanodavac, cimer i Denijev drug Kelan Kajl je lokalna muzička zvezda i veoma popularan momak. Na prvi utisak Kiri veoma odbojan. Čista suprotnost toplini koju ima pred Denija.

Međutim, jedne noći sve se menja i ništa više neće biti isto ni za koga od njih troje, ponajmanje za Kiru…

MOJI UTISCI O KNJIZI „ZANESENA“

Kada sam u prethodnom utisku rekla da više volim New Adult u poslednje vreme, mislila sam između ostalog i na ovu knjigu. Dobro, slažem se da tu ima mnogo diskutabilnih momenata sa kojima se nijedna od nas žena neće složiti i mnogima od nas je lik Kire bio neshvatljiv i odvratan. Međutim, o ovakvim pričama možemo da diskutujemo. Scene sexa su daleko prizemnije, daleko normalnije (ako ih tako možemo definisati) i mnogo više nabijene tenzijom. Kompletna priča je mnogo životnija, da je tako nazovem. Kod onih adult romana već uhvatim sebe kako prevrćem očima kad vidim da se sprema neka vruća scena. Nekako postane mi već sve jedno da li će biti nečega ili neće, pa sve češće navijam da se preskoče detalji i skrati priča.

Sve u svemu, da se vratimo na ovaj roman… I meni je lik Kire u ovom romanu bio odvratan upravo zbog, da tako kažem, nedostatka granice. Prevara je u svakom slučaju za osudu, ali se događa mnogim ljudima. Dakle, priča je veoma životna sa nekim mladalačkim problemima. Međutim, navela me je autorka na to da mi je došlo da njenu glavnu junakinju išamaram. Ok jeste ona bila i emotivno i fizički rastrzana da jače i opasnije ne može biti, ali…pa majku mu… Granica u tome nije postojala. Istina je da se ta njena rastrzanost oseća veoma snažno i nabija tenziju popriličnu. Nervirala me je kroz bar trećinu knjige. Bila sam u fazonu „OOOOK, odluči se više!!!“.

Ljubavni trougao
Ljubavni trougao

Nekima je pak autorka davila sa pričom  i česti su komentari da je mogla skratiti priču bar na pola. Možda su upravu, ali u ovom prvom delu meni to i nije toliko smetalo. Knjiga se veoma brzo čita. Sada čitam drugi i on je već druga priča. O njemu ću naravno posebno pisati.
Šta da vam kažem. Meni se ova knjiga ipak na kraju dopala mnogo. Možda i upravo zbog toga što sam uzela da je čitam odmah nakon onih Adult „Jedna noć“ i posle mi je sve bilo daleko lepše i lepršavije.

Eto još jedan dokaz da se ipak bolje vezujem za ovakve New Adult romane (erotske romane za mlađe) nego za one baš žestoke. Zasitila sam se onakvih romana, opet moram da priznam. Neko vreme ću se sigurno držati dalje od njih dok se doooobro ne uželim da im se vratim ili se ne pojavi nešto ozbiljno dobro. Izuzimajući naravno ponovno čitanje Pedeset nijansi koje želim da prčitam pre filma. Želim da vidim kakav će sad, posle više od dve godine, na mene on ostaviti utisak.

MENI OMILJENI CITATI IZ KNJIGE

CITAT 1

Ja znam da moram biti sa tobom. Sve ostalo su samo…detalji.

CITAT 2

“Etika i ja smo ukrstili puteve nedavno, a ja nisam sigurna da sam pala na pravu stranu granice morala.”

KORICE

Zanimljivo je to da po koricama sam ja mislila da je u pitanju teška erotika. Dugo sam se snebivala da je čitam upravo iz tog razloga. Stajala mi je sigurno dobrih godinu dana na polici. Možda su ipak trebali malo svetlije korice i prigodnije da stave za ovakav New Adult roman bar da bi knjiga brže stigla do svoje publike ako ništa rugo. Jednostavno po ovim koricama pojma nemate da se radi o mnogo blažoj knjizi, bar kada su u pitanju „vrući“ romani.
Evo ga i original, mada ni on nije ništa bolji. Kada vidim polu gole ljude na koricama već mi pripadne muka ?

Thoughtless – S.C. Stephens
Thoughtless – S.C. Stephens

BOOK TREJLER ZA KNJIGU „ZANESENA“

ZAKLJUČAK

Knjizi „Zanesena“ sam dala  ★★★★★ (5*) na GoodReads-u.

Ne znam, možda je zaslužila realnih tri ili četiri zvezdice, ali ovo je bio samo MOJj lični utisak posle svega što mi je zasmetalo kod prethodnih knjiga. Valjda je ova knjiga odradila posao podizanja mog raspoloženja i zainteresovanosti za ljubavne romane koje već počinjem polako da prebiram i izbiram. Eto, toliko za sada.

Nastavak trenutno polako čitam i nije loš, mada nije za sada ništa spektakularan. O njemu ću pisati posebno, naravno.

A sledeći post je o još jednoj New Adult knjizi. Moj prvi favorit ove godine. Prva knjiga koju sam pročitala ove godine, a već favorit. ? Ostanite uz mene da saznate o kojoj knjizi je reč (ako već ne pretpostavljate ;))…

Ljubi vas sve vaša knjigoholičarka iz Zemlje Knjiga.

ZVANIČNI PODACI O KNJIZI:

Zanesena Korice knjige Zanesena
Thoughtless #1
S. K. Stivens
Ljubavni/Erotski/New Adult
Laguna
18. oktobar 2013.
Mek povez
579

„Neodoljivo primamljiva, predivno napisana i jedinstveno zanosna, Zanesena polako i nezaustavljivo plamti.“ Trejsi Garvis-Grejvs, autorka romana On the Island

Snažna i emocionalno nabijena ljubavna priča o mladoj ženi koja je rastrzana svojim osećanjima prema zgodnom, pouzdanom momku koji je obožava i popularnoj, seksi, lokalnoj rok zvezdi. Ljubavni trougao u kojem osećanja junaka jure luđe od najopasnije vožnje rolerkosterom.

Već skoro dve godine njen dečko Deni pruža Kiri sve što je oduvek želela: ljubav, nežnost i beskrajnu odanost. Kada se njih dvoje odsele u novi grad da u njemu započnu zajednički život – Deni na poslu svojih snova, a Kira na uglednom univerzitetu – čini se da je sve savršeno. Međutim, nepredvidive obaveze razdvajaju srećni par.

Usamljena, zbunjena i željna utehe, Kira se neočekivano zbližava s Kelanom Kajlom – lokalnom rok zvezdom. U početku je on samo drug na kojeg se oslanja, ali uporedo s njenom usamljenošću, jača i njihova veza. A onda se, jedne noći, sve iz korena menja... i ništa između njih dvoje više neće biti kao pre.

„Ovo je jedna od onih knjiga koje vam se uvlače pod kožu. Jedna od onih o kojima razmišljate još dugo pošto sklopite korice.“ My Guilty Obsession

„Stivensova je savršeno i sa uznemirujućom iskrenošću prikazala stvarnost ljubavnog trougla, i zbrke koju on stvara. Zanesena je jedna od onih knjiga koje vas opsedaju danima i nedeljama pošto je pročitate.“ Tamara Veber, autorka knjige Easy

Možda će vas zanimati

Ostavi komentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00