Ukradena sreća – Miranda Beverli-Vitmor

od lanavujicic
Ukradena sreća - Miranda Beverli-Vitmor

„Ukradena sreća“ jeste triler, ali definitivno nešto drugačiji triler od ostalih, bar od onih koje sam ja čitala. Veoma neobična priča koja me je držala do samog kraja u potpunoj neizvesnosti.

MOJ SINOPSIS ROMANA „UKRADENA SREĆA“

Mejbel je devojka koja nema baš neki život kojim se može pohvaliti. Potiče iz jedne sasvim obične porodice koja nije bogata i ima neke nesuglasice sa svojim roditeljima. Njena cimerka na koledžu, Ev Vinslou, ima sve o čemu Mejbel sanja. Bogatu porodicu, sve što poželi, pažnju svih profesora na koledžu s obzirom da joj je porodica „plave“ američke krvi itd.

Njena cimerka je nije ni primećivala sve do jednog dana kada postaju prilično bliske. Posle izvesnog vremena ona je poziva da provede leto sa njom u porodičnom letnjikovcu na jezeru. Mejbel naravno sa oduševljenjem to prihvata misleći da će pobeći od svog života obične devojke i konačno dobiti priliku da živi makar na kratko životom koji je sanjala.

I dobija sve to, boravi u kući na jezeru, prisustvuje okupljanjima veoma bogatih ljudi, zaljubljuje se u Evinog brata…. Međutim, stvari nisu onakve kakvim ih je zamišljala i ubrzo shvata da nije sve tako idealno kako se činilo. Dobija jednu zanimljivu ponudu koju neće moći da odbije, ali kada počne da odmotava istoriju te poznate i bogate američke porodice, počinje da joj se zamotava klupko oko nogu i zapada u veoma veliku opasnost. Šta to krije ta misteriozna porodica i da li će Majbel pobeći glavom bez obzira kada sazna u šta se uplela…to vam neću reći, već ćete ukoliko budete želeli saznati čitajući ovaj veoma zanimljiv roman. ?

MOJI UTISCI O KNJIZI

Kao što sam već na početku rekla, ovo je zaista potpuno drugačiji triler od mnogih koje sam čitala. Zapravo nije ni običan triler, već bih ga ja svrstala u neku vrstu misterija/trilera. Veoma brzo se čita, jer prosto imate utisak da se iza svake stranice krije neka veoma mračna misterija koja čeka da je odgonetnete. Činilo mi se kao da će svakog momenta nešto da me isprepada u priči.

Bilo je tu naravno i nekih za mene pomalo traljavih i naivnih momenata u priči, ali na kraju to sve ipak nije pokvarilo utisak.

Sam kraj me je zaista iznenadio i definitivno nisam očekivala da je u pitanju to što se ispostavilo da jeste. Sve vreme mi je to nešto bilo pred očima, ali tek na kraju sam prevrtela film i shvatila da je sve vreme navodilo da je porodica Vinslou sve samo ne obična porodica. Obratite pažnju na neke detalje kada budete čitali i baš me zanima da li će neko od vas izvući neki zaključak o porodici Vinslou bez da je pročitao epilog priče.

ŠOKANTNO!!!
Hahaha, da, moja reakcija na kraju… ?

Za mene je to što nisam uspela da odgonetnem nameru pisca sve do samog kraja ono što jednu knjigu čini odličnom.

Evo jednog zanimljivog citata iz knjige koji će vam zagolicati maštu ;):

„Nemoj da se stidiš, dete“, rekla je odgovarajući na moje misli. „Istina je plemenit gral. Ali ako je tražiš, onda najpre moraš da postaneš svesna šta znači pronaći je. Istina nije ni dobra ni zla. Ona je iznad zla. Iznad moralnosti. Ne nudi ništa osim sebe same.“ Odlučno je klimnula glavom. “ Ponosna sam što sam Džeksonu rekla istinu. Milo mi je što je umro znajući ko je.“ – Pipa Vinslou

Što se tiče korica, mislim da je original ipak malo bolje predstavio samu knjigu, no dobro. Ovaj roman u originalu ima naziv Bittersweet i evo kako izgleda strano (originalno) izdanje:

BitterSweet – Miranda Beverly Whittemor
BitterSweet – Miranda Beverly Whittemor

Videla sam da postoji i kratak trejler za knjigu, mada nije nešto posebno urađen, ali evo:

Dakle, knjizi sam dala ★★★★ (4*) na GoodReads-u i to samo zbog nekih delova koje sam spomenula i koji su meni lično zasmetali u razvijanju priče, ali sve u svemu utisci su i više nego pozitivni. Sve preporuke za ljubitelje mračnih i mističnih porodičnih priča.

Link ka knjizi na stranici izdavača Vulkan– LINK.

ZVALIČNI PODACI O KNJIZI:

Ukradena Sreća Korice knjige Ukradena Sreća
Miranda Beverli-Vitmor
Triler
Vulkan izdavaštvo
April 2016.
Mek povez / Broš
320
Branislava Maoduš

Tokom studija na prestižnom koledžu na Istočnoj obali, Mejbel, devojka iz obične porodice, postaje prijateljica sa svojom cimerkom koja ni po čemu nije obična. Prelepa i neukrotiva Ev plave je krvi: potiče iz čuvene imućne porodice Vinslou. Svakog leta, oni odlaze na svoje jezersko imanje Vinloh, a ovog puta pozvana je i Mejbel.

I pre nego što je toga svesna, Mejbel dobija sve o čemu je ikada sanjala: ima prijatelje, započinje romansu sa Evinim bratom, uživa u koktelima, kupanju u jezeru... Prvi put u životu oseća da negde pripada, ali polako počinje da uviđa da u tom raju i nije sve tako savršeno.

Tamna strana idiličnog sveta privilegovanih i žudnja ausajdera da mu pripada – napeta kombinacija koja vas vodi do šokantnog vrhunca.

„Napeta priča koja vam polako uvlači jezu pod kožu...“ – New York Times  „Knjiga koja vas poziva da se prepustite – razvija se kao dug letnji dan, polako otkrivajući tamu.“ – People

„Sa knjigama poput ove u torbi, čini se kao da je leto sve bliže.“ – Entertainment Weekly

Možda će vas zanimati

1 komentar

Branislava 12. maja 2016. - 08:40

Uvek pre biram ljubavne romane, ali ovaj sam vec stavila na listu kupovine. Bas jedva cekam da procitam.

Reply

Ostavi komentar

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00