Hemičar – Stefeni Majer

od lanavujicic
Hemičar - Stefeni Majer

Iako je „Hemičar“ knjiga namenjena nešto starijima i žanrovski je triler, ja bih rekla da ipak nije dostigla neke nama dobro poznate majstore trilera.

„HEMIČAR“ – MOJ SINOPSIS KNJIGE

ONA je radila za američku vladu sve dok nije postala pretnja po sistem. ONA je od tada u bekstvu. Ona menja imena, identitet i retko se zadržava na jednom mestu.
Međutim, dobija priliku da prihvati još jedan posao od njih u zamenu za svoju slobodu. Hoće li prihvatiti tu ponudu i ko je ONA, saznajte u ovom napetom trileru od autorke čuvenog vampirskog serijala Sumrak Sage, Stefeni Majer.

MOJI UTISCI O KNJIZI „HEMIČAR“

Moram nešto da vam priznam, ja sam imala problem sa ovom knjigom. Obožavala sam Sumrak sagu (Twilight) i veoma sam bila ushićena kada sam saznala da je ova knjiga izašla i da je Vulkan odlučio da izbaci srpsko izdanje svega par nedelja posle prvog svetskog izdanja ove knjige na engleskom jeziku. Jedva sam čekala da je imam, posebno što je ovaj put u pitanju špijunski triler za odrasle iz pera spisateljice jednog od mojih omiljenih tinedž serijala.

I šta se desilo?!

Krenem ja da je čitam… i u nekim momentima smorim se najstrašnije.

Dosada

Ne mogu da kažem da knjiga nije uzbudljiva i napeta u nekim momentima. Naravno da jeste, ali šta se zaboga dogodilo sa autorkom jednog od najpopularnijih serijala???!!! Njene knjige jesu razvučene, ali ovde imam utisak kao da se trudila da razvlači priču do te mere da sam počela da se gubim. Deskripcije na sve strane po par strana do najsitnijih detalja tipa „Imala je šnalu za kosu sa otrovima, pa minđuše sa otrovima, pa nož ovde, nož onde…“ i tako na par strana do boja pertli na cipelama. Mene lično smaraju takvi momenti u konkretno ovakvim knjigama. Ako čitam uzbudljiv krimić onda očekujem akciju, pametan zaplet, rasplet, manipulaciju i želim da saznam nešto više o samim likovima, a ne o tome šta sve nose na sebi.

Pojavi se poglavlje koje je super i koje zahukta priču, pa me onda opet razočara tako nekim dosadnim momentima. ?

Imam utisak kao da je Stefeni Majer zaboravila odakle je krenula i šta treba da radi. Kao da je zaboravila da piše zapravo. Rekla bih da je ovo jedan od onih „stara slava“ romana. Mešala je fantastiku sa trilerom i uletela u Džejms Bondovsku priču sa željom da dostigne Den Brauna. ?

Znam da će se ova knjiga nekome i dopasti i to verovatno upravo čitaocima koji vole obimne i razvučene knjige i koji su skloniji akcijama, ali i tinejdž knjigama. Najavljena kao velika novina iz njenog pera, a mislim da je potpuno zalutala i da nije napustila tinejdž publiku. Da imam prilike, poručila bih joj da se drži onoga u čemu je zaista dobra, a to je tinejdž paranormal i fantastika.

Dakle, pošto ja mnogo volim prave trilere i imam čitalačkog iskustva u zaista ozbiljnim triler romanima i pošto sam upoznata sa radovima nekih najvećih majstora ovog žanra, ova knjiga mene nije nikako mogla da fascinira. Veliko NAŽALOST, opet kažem, jer sam zaista želela da mi se dopadne. ?

KORICE

Drago mi je da Vulkan nije menjao originalne korice i, iako veoma minimalističke, ni nisu tako loše.

BOOK TREJLER ZA KNJIGU „HEMIČAR“

ZAKLJUČAK

Knjizi „Hemičar“ sam dala na mišiće ★★★ (3*) na GoodReads-u. To je najviše što sam mogla, zaista.
Dakle, preporuka za one koji vole tinejdž fantastiku i koji se još nisu susreli sa zrelijim autorima ovog, meni jednog od omiljenog, književnog žanra. Njima ja verujem da može biti veoma zanimljiva. Meni je bila razočaravajuća, mlaka i u nekim momentima prespora, da ne kažem dosadna.

UDOMLJAVANJE KNJIGE „HEMIČAR“ STEFENI MAJER

Želim da ovu knjigu prosledim nekome ko ovakve knjige voli ili nekome ko je voleo Sumrak Sagu kako bih čula još neko mišljenje, jer možda je problem bio u meni. Dakle, pozivam sve ljubitelje tinejdž romana da učestvuju u ovom darivanju, pa da ova knjiga ode u prave ruke.
Udomljavanje će biti isključivo na Facebook stranici i prijava će trajati samo u toku srede 29.03.2017. do ponoći, tačnije do 23:59h.
Ovaj put će darivanje važiti samo za teritoriju Srbije. Možete učestvovati i ako imate nekoga u Srbiji kome mogu poslati knjigu za vas, naravno.
Proverite na Facebook stranici kako da sudelujete – ZEMLJA KNJIGA NA FACEBOOKU
Eto, posle dugo vremena i jedni ne tako sjajni utisci, ali iskrenost je ono što od mene možete očekivati uvek. Toliko za sada…
Ljubi vas sve vaša knjigoholičarka iz Zemlje Knjiga.

ZVANIČNI PODACI O KNJIZI:

Hemičar Korice knjige Hemičar
Stefani Majer
Triler
Vulkan
2016.
Mek povez
384

Ona zna previse…
Oni žele njenu smrt.

Tako počinje bitka njenog života. Radila je za američku vladu, ali je vrlo malo ljudi znalo za to. Bila je jedna od najbolje čuvanih tajni agencije toliko tajnovite da čak nema ni ime. A kada su njeni poslodavci shvatili da bi mogla da bude problem, rešili su da je uklone, i to što pre. Zato je sada u bekstvu – retko se zadržava na jednom mestu i stalno menja identitet. Ubili su jedinu osobu kojoj je verovala. Ona je sledeća.

A onda dobija priliku da prihvati još jedan posao za njih, kao jedini način da ostane u životu. Dok se priprema za najtežu misiju do sada, neočekivana strast samo će umanjiti njene šanse da preživi i dovesti u pitanje sva njena ubeđenja.

Puna napetosti i uzbudljivih preokreta, ova priča sa nesvakidašnjom i moćnom heroinom još jednom dokazuje zašto su knjige Stefeni Majer već godinama među najprodavanijima na svetu.

Možda će vas zanimati

Ostavi komentar

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00