Posle tebe – DžoDžo Mojes (Me Before You, #2)

od lanavujicic
Posle tebe - DŽoDŽo Mojes

Nastavak „Dok nisam srela tebe“ pod nazivom „Posle tebe“ mnogima nije pasovao, ali meni je bio odličan.

„POSLE TEBE“ – MOJ SINOPSIS KNJIGE

Hoće li Luiza Klark poslušati Vilovu poruku „Samo živi…“
Posle Vila Luiza je ostala potpuno izgubljena u prostoru i vremenu. Sve savete koje je dobila nisu imali efekta da započne novo poglavlje u svom životu. Međutim, jedan nemio i nesrećan događaj, pomalo komičan, nateraće je da se mrdne s mrtve tačke.
Hoće li Luiza nastaviti sa svojim životom i da li je prebolela Vila, saznajte kroz ovaj sjajni nastavak.

MOJI UTISCI O KNJIZI „POSLE TEBE“

Mislim da je bezveze očekivati da će ovaj nastavak biti toliko emotivno jak kao prvi deo, ali mislim da se autorka ipak odlično snašla da napiše priču koja prati knjigu „Dok nisam srela tebe„. Verujem da joj taj zadatak nije bio nimalo lak. Kroz knjigu sam se glasno smejala moram priznati. Čak sam i naglas čitala neke odlomke, kopirala ih naokolo i delila kao blesava. Ovo je taj humor koji obožavam da vidim u nekoj knjizi.

Bilo je tu par momenata koje je mogla izbeći i u kojima se nije baš najbolje snašla. Mislim da će svako ko pročita ovu knjigu shvatiti o kojim momentima se radi. Nerealne scene – jedna koja bi se dogodila nekome verovatno u milion godina ili možda ni tada, a druga opet pomalo traljavo napisana bez mnogo razmišljanja rekla bih. Mada je njena junakinja beskrajno zabavna i trapava, autorka je u ovom delu pokušala da je pretvori u mačku sa devet života. Malo je preterala u tome čini mi se. ? hahaha

No, osim tih momenata knjiga je zaista odlična. Autorka je zadržala svoj već prepoznatljivi ton, smisao za humor i knjiga se veoma lako i brzo čita.

MENI OMILJENI CITATI IZ KNJIGE

Toliko ih je mnogo!!! Ipak, morali biste pripremljeni i upozati da im priđete da bi vam bili zanimljivi, pa sam ja odlučila da ih ipak ne navodim. Navešću samo poruku koju je autorka Džo Džo Mojes napisala čitaocima u svojoj zahvalnici.

ZAHVALNICA AUTORKE DŽODŽO MOJES ČITAOCIMA

I poslednje hvala dugujem mnoštvu ljudi koji su mi pisali preko Tvitera i Fejsbuka i ostavljali poruke na sajtu, i kojima je bilo stalo do Lu u tolikoj meri da su poželeli da saznaju šta se s njom desilo posle. Možda ne bih ni razmišljala da napišem ovu knjigu da nije nastavila da živi tako jasno u vašoj mašti. Drago mi je što jeste.

KORICE

Malo je reći koliko sam oduševljena koricama. Ja inače obožavam ove ilustrovane korice, to već sigurno vrlo dobro znate. Korice knjige su ispale i bolje od originala.

Stvarno svaka čast Vulkan dizajnerima na odlično obavljenom poslu!

Žao mi je jedino što je rasprodato ono njihovo ljubičasto izdanje (koje sam i ja svojevremeno ugrabila), pa onaj ko bi poželeo da upari prvi deo sa ovim nastavkom to će jako teško učiniti. Kupovala sam na poklon drugarici pre par dana oba dela duologije i jedva sam iskopala to starije izdanje da bi se slagale knjige. Izvukli su mi iz magacina u Vulkan knjižari u Sremskoj u Beogradu neki zaostali primerak. Bili su divni i baš su se potrudili oko mene da mi nađu izdanje koje sam poželela. Još jedna pohvala i za njih ?

After you - JoJo Moyes
After you - JoJo Moyes

ZAKLJUČAK

Knjizi „Posle tebe“ sam dala ★★★★ (4*) na GoodReads-u. Zvezdica manje ovaj put upravo zbog onih par momenata koji su mi pomalo zasmetali, mada ova knjiga svakako nije mogla da nadmaši prvi deo čak i da toga nije bilo.
Svakome ko je čitao prvi deo „Dok nisam srela tebe“ preporučujem da pročitaju nastavak „Posle tebe“ i da se dobro zabave uz maestralnu DžoDžo Mojes. Velika preporuka od mene!

Ljubi vas sve vaša knjigoholičarka iz  Zemlje Knjiga.

ZVANIČNI PODACI O KNJIZI:

Posle tebe Korice knjige Posle tebe
Me Before You #2
Džodžo Mojes
Ljubavni roman/Drama
Vulkan
2016.
Mek povez
336

Gde jedna priča završi, druga počinje...
Kako čovek nastavi dalje kada izgubi voljenu osobu? Kako može da pohvata deliće svog života, okrene novi list?

Za Luizu Klark, novi početak veoma je težak. Nakon Vilove smrti, oseća se izgubljeno i prazno.
Prošlo je već mnogo vremena, a Lu i dalje nije ona stara: šest meseci sa Vilom, u kojeg je bila ludo zaljubljena, u potpunosti su je promenili.
Kada joj se jedne večeri na pragu pojavi potpuni stranac, Lu mora brzo da odluči. Ako zatvori vrata, njen život ostaće takav kakav jeste: jednostavan, običan, pomiren sa sudbinom. Ali ako ih otvori, rizikuje sve. Ipak, obećala je i Vilu i sebi da će živeti, i ako želi da održi to obećanje, mora da pusti u život nešto novo. Hoće li Lu ikada više moći da voli?

„Život je kratak, zar ne? Oboje to znamo. Šta ako si ti moja prilika? Šta ako si ti ono što će me najviše usrećiti?“

Možda će vas zanimati

1 komentar

Bube 26. decembra 2016. - 01:08

Moracu da procitam obe knjige! 😀 🙂
Bas mi je drago sto dopala ti se knjiga 🙂

Reply

Ostavi komentar

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00