Ugly Love – Colleen Hoover

od lanavujicic
Ugly Love - Colleen Hoover

Ugly Love – Colleen Hoover je definitivno jedna od najboljih knjiga koje sam pročitala u 2015. Knjiga koja me je „oduvala“ i koja ostavlja bez daha.

Priča prožeta izuzetno snažnim emocijama i predivno napisana.

„Ugly Love“ Moj sinopsis

Tate Collins dolazi da živi kod brata i igrom slučaja upoznaje momka koji živi u susednom stanu, Miles Archer-a, kolegu njenog brata koji je pilot. Kao što nije sve počelo lepo, tako ni sama ljubavna priča neće teći glatko.
Njih dvoje vrlo brzo ulaze u jednu veoma strastvenu vezu.

Na samom početku veze uspostavljena su samo dva važna pravila. Ta dva uslova su bila: „NE POSTAVLJATI PITANJA O PROŠLOSTI I NEOČEKIVATI ZAJEDNIČKU BUDUĆNOST“.

S obzirom na sve okolnosti, sve se čini da je to veza bez obaveza koja funkcioniše odlično. Oni su mislili da se mogu držati tih pravila, ali sve postaje komlikovano kada se prave emocije umešaju.

Osim toga, oboje nose svoje demone iz prošlosti, a Tate će pokušati da prodre u Miles-ovu prošlost kako bi mu odledila srce.

Zvaničan trejler za knjigu "Ugly Love":

MOJI UTISCI O KNJIGI „UGLY LOVE“

Sve se čini da je ovo još jedna od mlakih ljubića veoma izlizanih i predvidivih. Međutim, kada vas Colleen Hoover bude uvela u priču shvatićete da to apsolutno nije tako. Ono u čemu je ona, koliko mi se čini, apsolutni majstor je u originalnosti samih priča i u tome da vas navede da pomislite da ste prozreli priču, a da vas onda klepi nečim potpuno neočekivanim. Nisam ispuštala knjigu iz ruku zaista. Plakala sam kao kiša preko 100 strana sigurno. A što je možda najvažnije i što mene kupuje kod neke ljubavne knjige, spisateljica je te moje suze izazvala čistim emotivnim sukobima među likovima. Navede vas da se raznežite, da osetite strast koja plamti među likovima koja je prilično snažna i da vas onda rastavi na delove da vam dođe da knjigu frljnete o prvi zid koji ugledate kada podignete pogled.

Bilo je otprilike ovako… ?
Bilo je otprilike ovako… ?

Ovo je knjiga koja pripada New Adult-Adult žanru. Ima dosta eksplicitnih scena, pa nije preporučljiva za mlađi uzrast. Dakle, ovo je malo smelija knjiga Colleen Hoover, ali je pokazala kako se odlično snalazi i u Adult žanru. Zaista je sve dozirala i sve u knjizi je bilo s pravom merom. Ni u čemu nije preterivala, pa ni u ljubavnim i scenama seksa.

Colleen Hoover je nakon ove knjige postala moj omiljeni pisac ovog žanra, bez dileme.

CoHo, kako je popularno zovu, kao autor ide i mnogo dalje, pa je i za ovu knjigu u saradnji sa Griffin Petersonom, izbacila i pesmu Ugly Love. Jako je lepa. Poslušajte je:

NAJAVLJENA FILMSKA ADAPTACIJA KNJIGE

Naravno, bilo bi glupo ne spomenuti toliko najavljivanu filmsku adaptacijju ove knjige. Kako saznajem, za mart mesec 2016. je najavljen početak snimanja filma baziranog na ovoj knjizi. CoHo je već uradila Teaser Trailer za film. Još nismo sigurni da li će glavni glumac biti Nick Bateman…to ćemo još videti…
Meni se lično odabir glumca ne dopada, jer prvenstveno nije ozbiljan glumac već je samo maneken, za razliku od Dornana u FSOG koji ima već ozbiljnu glumačku karijeru iza sebe, ali dobro…videćemo…
Evo ga i Teaser za film:

OMILJENI CITATI IZ KNJIGE:

Nažalost, je se neću usuditi da ih prevodim, ostaviću to prevodiocima…a vi koji imate tu sreću da možete da razumete, uživajte… ?

CITAT 1:

“Love isn’t always pretty. Sometimes you spend all your time hoping it’ll eventually be something different. Something better. Then, before you know it, you’re back to square one, and you lost your heart somewhere along the way.”

CITAT 2:

“Some people . . . they grow wiser as they grow older. Unfortunately, most people just grow older.”

CITAT 3:

“Sometimes not speaking says more than all the words in the world.”

CITAT 4:

“Ugly love becomes you. Consumes you. Makes you hate it all. Makes you realize that all the beautiful parts aren’t even worth it. Without the beautiful, you’ll never risk feeling the ugly. So you give it all up. You give it all up. You never want love again, no matter what kind it is, because no type of love will ever be worth living through the ugly love again.”

SRPSKO IZDANJE KNJIGE UGLY LOVE I IZDANJA SPISATELJICE COLLEEN HOOVER U REGIONU

Žao mi je jako da se niko od izdavača nije setio da izda ostale njene fantastične knjige. Samo Dereta je do sada izdala jednu njenu knjigu Beznadežni (Hopeless), ali evo već godinama se čeka nastavak iste, međutim…ništa ?
Prosto ne verujem! Zar su prava na njene knjige toliko skuplja od silnih HIT knjiga koje su već prevedene kod nas?!!!!

Ahhhhh ?
Eto, dakle, do tada ćemo morati da se zadovoljimo skupim poručivanjem iz inostranstva i samo oni koji imaju tu sreću da mogu da čitaju na engleskom moći će i da uživaju u ovoj prekrasnoj knjizi, kao i njenim ostalim knjigama. Naravno, kod mene stiže još njenih knjiga, tako da…očekujte još recenzija na CoHo pero ?
Ukoliko želite i vi da poručite njene knjige, možete to učiniti preko sajta Book Depository. Dostava je besplatna (osim ako vaša pošta carine ne odluči da vam naplati PDV na knjigu koju kupite od 20%) Naprata PDV-a od strane pošte carinjenja se nekada dešava, a nekada ne…u svakom slučaju treba računati na to, pa ako ne naplate, super.

UGLY LOVE – COLLEEN HOOVER PORUČIVANJE SA BOOK DEPOSITORY

Evo i linka za poručivanje:
Poručivanje ove knjige preko Book Depository

Ukoliko vam treba instrukcija kako da obavite kupovinu knjiga preko interneta na Book Depository, ja sam već objavljivala članak gde možete saznati kako to da učinite i gde imate sve neophodne instrukcije. Link ka tom članku – Book Depository – poručivanje knjiga iz inostranstva.

ZAKLJUČAK

Preporuka svim srpskim, hrvatskim i svim ostalim izdavačima iz regiona: Očekujemo vaše reakcije što pre i još neku knjigu Colleen Hoover osim Ugly Love na policama domaćih knjižara. HITNO, HITNO, HITNO uzimajte prava, na prevod i u štampu!!! ČEKAMO VAS!!!

Ugly Love Korice knjige Ugly Love
Colleen Hoover
New Adult
Atria Books
August 2014
Mek povez
322

"New York Times" bestselling author Colleen Hoover returns with a new heart-wrenching love story. When Tate Collins meets airline pilot Miles Archer, she doesn't think it's love at first sight. They wouldn t even go so far as to consider themselves friends. The only thing Tate and Miles have in common is an undeniable mutual attraction. Once their desires are out in the open, they realize they have the perfect set-up. He doesn t want love, she doesn t have time for love, so that just leaves the sex. Their arrangement could be surprisingly seamless, as long as Tate can stick to the only two rules Miles has for her. Never ask about the past. Don t expect a future. They think they can handle it, but realize almost immediately they can t handle it at all. Hearts get infiltrated. Promises get broken. Rules get shattered. Love gets ugly."

Možda će vas zanimati

Ostavi komentar

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00