Ostanite jaki – Nik Vujičić

od lanavujicic
Ostanite jaki - Nik Vujičić

„Ostanite jaki“ je još jedna knjiga neverovatnog Nika Vujičića. Ova knjiga je posvećena borbi protiv vršnjačkog nasilja i prevazilaženju tih vrsta prepreka u životu.

Mnogi školarci, pa i oni nešto stariji, susreću se danas sa problemom vršnjačkog nasilja. Skoro sam gledala na televiziji o tome kako su neki slični slučajevi završavali veoma tragično kako po žrtve, tako i po same nasilnike. Neretko se to završavalo i gubicima života mladih ljudi.

O NIKU

Nikolas Džejms Vujičić, je rođen 04. decembra 1982. godine u Brizbejnu. Rođen s retkim tetra-amelija poremećajem i zbog ovog poremećaja imao je mnogo problema da se uklopi u normalne životne tokove. Naime, dok je Nik odrástao postojao je zakon koji osobama sa invaliditetom zabranjuje pohađanje standardnih škola. Tek tokom Nikovih tinejdžerskih godina promenjen je taj zakon i Nik je bio među prvim osobama sa invaliditetom koja je integrisana u formalnu školsku ustanovu.

I pored toga Nik je do tada već godinama doživljavao brojne neprijatnosti od svojih vršnjaka zbog čega je bio izuzetno depresivan. Od 8. godine nekoliko puta je pokušao da izvrši samoubistvo, ali ga je neizmerna ljubav njegovih roditelja održala u životu kroz te teške periode.

Danas je on diplomirani ekonomista po struci, oženjen je suprugom Kanae Mijahara i sa svojom suprugom ima dvojicu sinova Dejana Levia i Kiroši Džejmsa. Sa svojom porodicom živi u Kaliforniji.

Uvek me rasplače ovaj Nikov video koji je veoma emotivan i nosi veoma jaku poruku:

O KNJIZI „OSTANITE JAKI“

Nik Vujičić je upravo jedan od primera teškog uklapanja drugačijeg čoveka u sredinu i društvo. Imao je teško detinjstvo s obzirom na svoj hendikep, ali je sa druge strane imao ljubav i podršku svoje porodice. Rodio se bez ruku i nogu iz do sada neutvrđenih razloga, ali to ga nije onemogućilo da postane uspešan, da se ostvari i kao suprug i kao roditelj. Danas putuje po čitavom svetu šireći pozitivnu energiju svojim ličnih primerom uspeha i sreće.

On je i sam bio žrtva vršnjačkog nasilja i odbacivanja sredine u kojoj je odrastao…Međutim, uspeo je da se sa svime time izbori i danas je autor nekoliko knjiga samopomoći iz oblasti psihologije u kojima je podelio sa svetom svoja lična iskustva u cilju motivacije i podizanja svesti.

On u ovoj knjizi kaže kako je najvažnija ona snaga iznutra, a ne spolja. U zavisnosti od toga koliko smo jake osobe iznutra, tako će nas i drugi ljudi prihvatiti i videti.

„Nasilnik može da vam oduzme samo ono što ste mu ponudili.“ – kaže Nik Vujičić

Neću vam previše prepričavati šta je to Nik Vujičić svima poručio kroz ovu i njegove ostale knjige, to vam ipak ostavljam da pročitate. Želim samo da kažem da svako ko za svoj neuspeh krivi okolinu ili loše zvezde treba da pročita Nikove knjige i da malo podigne svoju ličnu svest o tome koliko je sreća u najvećoj meri zapravo u našim rukama.

Ja inače veoma retko čitam modernu psihologiju i knjige samopomoći, ali ovo je nešto što bih zaista svima od srca preporučila. Ovu knjigu posebno želim da preporučim mladim roditeljima kako bi svoju decu dobro pripremili za njihove što bezbrižnije i bezbednije školske dane i učinili ih što jačim i kvalitetnijim ljudima, posebno onda kada prvi put odlaze u školske klupe i kada odlaze da nađu svoje mesto u društvu.

O POSETI NIKA VUJIČIĆA SRBIJI 2016. GODINE:

Žao mi je što nisam bila u mogućnosti da prisustvujem njegovim motivacionim govorima, ali nadam se da ću jednom imati prilike jer deluje kao jedan izuzetan čovek. Gledala sam na YouTube-u neke njegove govore i pojavljivanja u emisijama. Beskrajno je harizmatičan, neverovatan u svakom mogućem smislu i zrači nekom posebnom dobrotom.

Evo gde je sve održao svoje govore u ovoj svojoj poseti Srbiji:

  • Nik Vujičić posetio je Srbiju i održao predavanja u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu, a predstavio je i svoju novu knjigu „Ostanite jaki“.
  • Tokom prvog dana posete, u nedelju 17. aprila 2016. u 18h Nik Vujičić je održao promociju svoje nove knjige o vršnjačkom nasilju „Ostanite jaki“, u knjižari Vulkan u tržnom centru Ušće u Beogradu.
  • U ponedeljak, 18. aprila, održao je predavanje za 5.000 studenata Univerziteta u Novom Sadu u novosadskoj hali Spens, a zatim se obratio i Kragujevčanima u hali Jezero.
  • Poslednjeg dana, u utorak, 19. aprila, Nik Vujičić je održao predavanje zatvorenog tipa o vršnjačkom nasilju u beogradskom centru Sava. Istog dana je u Nišu u hali Čair govorio pred više od 5.000 ljudi.

Knjige Nika Vujičića izdala je izdavačka kuća Vulkan. Ovo su svi naslovi koje imamo prilike da pročitamo kod nas LINK.

ZVANIČNI PODACI O KNJIZI:

Ostanite jaki Korice knjige Ostanite jaki
Nik Vujičić
Popularna psihologija / knjige samopomoći
2016.
Mek povez / Broš
232
Branislava Maoduš

Novi roman Nika Vujičića koji je svojim inspirativnim pričama motivisao mnoge ljude. Još jedna knjiga koja nam pokazuje da uz veru i dobru volju uvek možemo prevazići probleme, kakvi god da su.

Nik je na sopstvenoj koži iskusio nasilništvo zbog toga što je „drugačiji“. Ipak, naučio je da ne treba da igra po pravilima nasilnika – a ni vi ne treba to da činite. U ovoj knjizi, Nik vam daruje strategije pomoću kojih možete da razvijete sistem za odbranu od nasilnika kako biste se nosili sa tim problemom tako što ćete postati jači, i spolja i iznutra.

Saznaćete kako da:
■ pretvorite izazove u sjajne prilike (da, zaista!)
■ uspostavite unutrašnju sigurnost i snagu
■ ustanovite snažne vrednosti koje nijedan nasilnik ne može da uzdrma
■ rešite probleme sa sajber nasilnicima
■ razvijete duhovnu osnovu, koja će vam pomoći da zadržite mir i ostanete snažni
■ pratite i kontrolišete svoje reakcije na osećanja koja u vama izazivaju nasilnici
■ pomognete drugima koji su na meti nasilnika

Možda će vas zanimati

Ostavi komentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00