Darivanje za Dan zaljubljenih 2016.

od lanavujicic
Dan zaljubljenih - darivanje

Darujemo jedno posebno izdanje za kolekcionare u tvrdom LUX povezu pod nazivom „Najveća ljubavna pisma velikana“, editora Ursule Dojl. Originalni naziv na engleskom glasi

„LOVE LETTERS OF GREAT MEN“

Ovde se nalazi zbirka najlepših ljubavnih pisama velikana poput Betovena, Mocarta, Oskara Vajlda, Marka Tvena, Napoleona i mnogih drugih.

Nekim je asocijacija na ovu knjigu ona čuvena scena iz Sex i Grad, kada Keri Bredšo čita Zverki ovu knjigu. Nekim pak ta asocijacija na ovako sjajnu knjigu smeta i smatraju je neprikladnom.
Evo je ta scena (malo je lošiji snimak, bolji nisam našla ? ):

Međutim, ako je i to način da čitaoci dođu do dobrih knjiga, ja na to nemam nikakve primedbe. Kao primer ću navesti i čuvenu knjigu Tessa od Ubervila, književnog genija Tomasa Hardija…da nije spomenuta u Fifty Shades of Gray, mnogi u svetu nikada ne bi ni čuli za taj vanvremenski književni klasik.

Evo i jednog lepšeg opisa ove lepe ljubavne knjige, odnosno riznice najlepših ljubavnih pisama poznatih muškaraca.

Možda se muškarci ipak i nisu toliko promenili u poslednje dve hiljade godina: strast, ljubomora, nada i čežnja i dalje gospodare njihovim srcima i mislima. U vreme elektronske pošte i SMS poruka, kada romantika polako izumire i kada ju je u srcima današnjih ljudi zamenio cinizam, u doba kada smo izgubili veru – i to ne samo u ljubav, već i u umetnost njenog izražavanja, ova jedinstvena zbirka podseća nas na to da ništa ne može da se uporedi sa istinskom srećom koju osećamo dok pišemo pismo voljenom, ili dok čitamo retke koje je ta draga osoba nama napisala. To ne moraju biti elegantno sročene izjave ljubavi, već samo iskreni izraz dubokih osećanja.

Dakle, pošto se toliko knjiga već poklanja ili je već poklonjeno na prijateljskim knjiškim FB stranicama i blogovima, što erotskih, što ljubavnih… ja sam odlučila da poklonim za ovaj predivan praznik nešto veoma prikladno, a to je jedan primerak ove knjige „Najveća ljubavna pisma velikana“.

Uslovi za učestvovanje:

  • Like-vati stranicu Svet knjiga
  • Shareovati Facebook post o konkursu sa stranice Svet Knjiga (mora biti shareovano JAVNO – Public share)
  • Upisati komentar ispod Facebook posta na stranici Svet Knjiga o konkursu na temu: Najlepša ljubavna knjiga koju sam pročitao/la i koja je na mene ostavila najveći utisak (samo jednu knjigu navesti i opisati zašto ste baš tu knjigu izdvojili)…
Pobednik se NEĆE birati po tome koju je knjigu odabrao da izdvoji, već po razlogu zbog čega voli baš tu knjigu, jer je glavni cilj ovog konkursa da čujem neke vaše najiskrenije preporuke od <3 ?

SREĆNO SVIMA!!!

VAŠA ZEMLJA KNJIGA!

Možda će vas zanimati

Ostavi komentar

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00