Druženje sa piscem Markom Popovićem

od lanavujicic
U društvu sa Markom Popovićem

Prošle subote sam maltene direktno iz autobusa i po povratku sa mora otrčala na rođendan Delfi knjižare i na dogovoreni susret i druženje sa piscem Markom Popovićem. Rođendan naše prve Delfi knjižare u Zrenjaninu, gostovanje Marka Popovića i upoznavanje sa njim, njegov rođendan…i sve to uz zvuke Bajage koji je uživo nastupao ispred knjižare… Ma koliko da sam bila umorna od puta taj događaj nije smeo da se propusti, NARAVNO!!!

Marko je dramaturg i TV producent, završio je FDU u Beogradu i filmsku režiju u Njujorku. Radio je kao televizijski producent i sarađivao sa kako domaćim, tako i sa stranim televizijskim kućama, a od skoro je uplivao i u književne vode sa njegovim književnim prvencem, trilerom „Jedan pogrešan korak“.

Većina vas je već upoznata sa ovim romanom, ali ko nije, zvirnite na sajt izdavačke kuće Laguna OVDE.

Jedan Pogresan Korak-Marko Popovic-korice

Dakle, Marko je bio gost u Zrenjaninu u Delfi knjižari, gde je proslavljao svoj rođendan sa svima nama i potpisivao svoje knjige. Razgovarali smo o svemu i svačemu – o njegovom romanu, o mom blogu, pričala sam mu o tome koliko nas book blogera ima u Srbiji, od kada postojimo, o predstojećem sajmu knjiga u Beogradu, izdavačima u Srbiji… sve u svemu, bilo nam je jako lepo. Tema za razgovor nikako nije zafalilo. On je pre svega jedan izuzetan mladi čovek sa mnogo talenata i zavidnom karijerom iza sebe, veoma nasmejan i neposredan. Imala sam utisak da se poznajemo već jako dugo.

U našem susretu mi je pričao najviše o svom romanu i s obzirom da ga još uvek nisam čitala, a kao ljubitelju ovog književnog žanra, obećao mi je veliku zabavu uz njegov roman prepun tenzije i neočekivanih obrta. TO SAM ČEKALA! Jedan takav roman, a još da je domaći autor… Šta ćeš bolje?!
Kako kaže, planira da ovo preraste u neku vrstu serijala, ali otom-potom… Od onih koji su već pročitali knjigu ja sam čula samo reči hvale.

Sve u svemu, njegovu knjigu sam, naravno, nosila na odmor. Međutim, kako je moj momak ćapio knjigu pre mene, ne stigoh da je pročitam pre susreta sa Markom. ?
Nosio je sebi Selindžera na more („Lovac u žitu“), a meni na kraju oteo Markovu knjigu… c c c c
E sad… kako moj momak Dragan nije odustajao od nje i Selindžer mu ostade nepročitan, ja mogu samo da zaključim da je knjiga i više nego odlična. Osim toga, knjiga je već par nedelja u TOP 20 Laguninih izdanja, tako da… mislim da to već govori samo za sebe. ?

Jedan pogrešan korak – Marko Popović (Kamenovo Beach, Crna Gora – dokaz da je knjiga išla sa nama na plažu ? )
Jedan pogrešan korak – Marko Popović (Kamenovo Beach, Crna Gora – dokaz da je knjiga išla sa nama na plažu ? )

Sada je knjiga konačno došla ponovo u moje ruke i počinjem da je čitam.

Marko kaže da mu se mnogo dopada Zrenjanin i u svom gostovanju u našem gradu posebno je pohvalio Delfi ekipu koja je po njegovim rečima izuzetna. Pokušaću da ga citiram: „Ovi mladi ljudi što rade u ovoj knjižari su sjajni. Nisu stali od kada sam ja stigao ovde.“. Eto, prenosim javno pohvale i za njih ? Da, zaista imamo sjajnu knjižaru u Zrenjaninu, znamo mi to. ?

Od domaćih autora preporučio mi je knjigu Đorđa Bajića „Jedno đubre manje“. Ja sam je naravno odmah kupila tom prilikom i stavila je na listu za čitanje. Taj roman takođe mnogo obećava…

Kaže da je jedan od njegovih omiljenih pisaca iz žanra kome i njegova knjiga pripada svakako Harlan Koben i ako mi se dopao Kobenov rad (a svi znamo da jeste), da ću sigurno uživati i u njegovom romanu. Radujem se čitanju njegove knjige, a više o njoj u utiscima koji slede uskoro ovde na mom blogu.

Eto, toliko za sada…

Do utisaka o njegovom romanu, evo fotki sa našeg druženja:

Možda će vas zanimati

Ostavi komentar

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00