Sumrak Saga – Stefani Majer

od lanavujicic
Sumrak Saga - Stefani Majer

Sumrak Saga me je uvela u čitanje YA paranormal fantastike. Uživala sam u ovim knjigama Sumrak Sage mnogo više nego što sam očekivala da ću uživati, obzirom da su je opisali kao knjigu idealnu za tinejdž period. Po nekim komentarima shvatam da ljudi koji su je čitali u nekim kasnijim godinama nisu baš bili oduševljeni, što je donekle i normalno.

Ovaj serijal sadrži četiri knjige Sumrak, Mlad mesec, Pomračenje i Praskozorje.

Ovo je jedna od epskih priča o zabranjenoj ljubavi čoveka i vampira. Međutim, ne samo vampira i čoveka, već se u tu ljubavnu priču upliću i vampirski večiti neprijatelji vukodlaci. Suvišno je pričati koliko je ova priča dobro razvijena. Ona je postala uzor mnogim piscima ovog žanra, ali i nekim drugim piscima potpuno drugih žanrova kao što je to Fifty Shades (Pedeset Nijansi Sive). E.L.James je priznala da joj je Sumrak Saga poslužila kao uzor za nastanak njene priče zabranjene ljubavi. Ako zaista malo „zagrebete“ tu teoriju, videćete da to zaista  i jeste tako. Moderna bajka nemoguće ljubavi, borbe dobra i zla.

Mada su sve knjige prilično obimne, veoma lako se čitaju i proletećete kroz njim. Bukvalno. Ako ove knjige budete kupili vašoj deci ona će zavoleti čitanje i prestaće da se boje i užasavaju „gigantskih“ knjiga. Ako me pitate koja mi je knjiga iz serijala omiljena, zaista ne bih znala da odgovorim na to pitanje. Svaka je zanimljiva na svoj način, ali sam završetak je zaista epski i neverovatan.

U nekim momentima glavna junakinja Bela me je užasavala i nervirala do neopisive mere, ali priča kao priča je izuzetno slatka, na kraju krajeva ljubavna. U pitanju je jedan ljubavni trougao obične devojke, vampira i vukodlaka. Zanimljivo u svakom slučaju.

Zaista kada se unesete u taj svet Sumrak Sage koji je Stefani Majer stvarila, nećete moći knjigu da ispustite iz ruku.

Sve u svemu koje iskrene preporuke za serijal Sumrak Saga čak i za one koji je nisu pročitali u tinejdžerskim godinama….mene je ovaj serijal ponovo vratilo čitanju knjiga…

Naravno, svi dobro znamo filmski serijal Sumrak Saga koji je snimljen. Meni lično glumci nisu baš najsjajniji izbor bili, ali dobro…

Da se podsetimo trailera za prvi film Sumrak (Twilight)

Sumrak Saga IZDANJE:

Što se tiče izdavača, EVRO-GIUNTI (Evro Book) je izdao fantastično izdanje u trvdom povezu. Ja sam pobornik tvrdog poveza knjiga, tako da u ovom slučaju imamo sreće da na srpskom jeziku možemo ovaj serijal da nađemo u odličnom pakovanju.

Možda će vas zanimati

Ostavi komentar

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00