Headhunters – Ivana Mihić

od lanavujicic
Head Hunters - Ivana Mihić

Knjiga „Headhunters“ je definitivno jedno fenomenalno osveženje koje mi se dogodilo.

Jedna zaista nesvakidašnja priča o profesiji o kojoj se u Srbiji jako malo zna. Kada kažete Headhunters prvo na šta se pomisli su lovci na glave u bukvalnom smilu te reči ili lovci na sportiste.

Međutim, u romanu se radi o Headhunter agenciji iz Beograda koja se bavi lovom na talente najviše u svetu biznisa.

Head Hunters - Ivana Mihić

HEADHUNTERS – MOJ SINOPSIS (SPOILER FREE)

Priča govori o jednom starom i penzionisanom headhunteru Obrenu Bogdanoviću, osnivaču jedne headhunter agencije koja se zove Chemistry Biz Links. On se penzionisao iz tog posla, ali i dalje vodi ćerku firmu koja se bavi regrutovanjem i obukom novih mladih headhuntera. Firmu je prepustio svom sinu četrdesetpetogodišnjem Filipu Bogdanoviću koji već uspešno deset godina vodi očevu firmu. Pored njega tu je njegova desna ruka, saradnica Mina Poleto takođe headhunterka. Kroz knjigu se ređaju neverovatni poslovni zahtevi kroz koje oni pokušavaju da se izbore sa srpskom privredom, teškom mafijom, propalim srpskim firmama, poslovnim i sportskim transferima i još mnogo čim.

Head Hunters - Ivana Mihić

Tu se naravno uporedo dešava i jedna prava ljubavna vrteška između Filipa i Mine gde dolazi do mešanja posla i zadovoljstva, što u svetu visokog biznisa teško da može da uspe.

Da li se Obren Bogdanović potpuno povukao iz firme kao penzioner? Kako će se završiti neki od poslovnih izazova koji su pred firmu Chemistry Biz Links postaljeni? Da li će glave preleteti, a pritom ostati na ramenima? Na koji način će se odigravati ljubavna priča između dvoje headhuntera….to su samo neka od pitanja koja se postavljaju, a na čitaocima je da otkriju.

Navešću i dovoljno ubedljiv citat koji se nalazi na koricama ove knjige, a koji je mene lično naveo da knjigu uzmem da čitam:

„Otpočeli su sa prvim delom plana koji se sastojao od postavljanje poruka u automobile bogataša sa spiska. Na papirima je pisalo kratko i jasno: UZEO SI OD SRBIJE, VRATI SRBIJI. Uz zahtev su bili priloženi novčani iznos i račun naše banke namenski otvoren u Solunu…“

MOJI UTISCI O KNJIZI

Moram priznati da kada su domaći autori u pitanju ja prilazim knjigama sa ogromnom rezervom. Imala sam prilike da čitam mnogo neuspelih a izvikanih romana naših autora, mada su oni za mene uvek poseban izazov. Verovatno upravo zato, kada se pojavi neki ovakav fenomenalan roman moje oduševljenje je samim tim još veće.

Ovo je jedan vrtoglav roman koji se pre svega veoma lako čita. Veoma je uzbudljiv i teško se ispušta iz ruku. Smenjuju se žanrovi i teme, od krimi priče u svetu biznisa, preko politike, do ljubavi i glamura koji ovu profesiju neminovno prati. Knjiga vas konstantno tera da joj se ponovo vratite i ovo je jedan od retkih momenata kada ja kažem da bih volela da je mnogo mnogo duža. Jednostavno roman je toliko uzbudljiv da nema mnogo predaha i čita se jako brzo.

Roman je toliko slikovito i realistično napisan da imate utisak kao da se radnja romana događa negde oko vas i da ste i sami akteri istog.

Head Hunters - Ivana Mihić

Osim toga, sama ljubavna priča koja se paralelno odvija je veoma VEOMA dobro napisana sa mnogo emocija i preokreta. Poseduje i dozu veoma lepo napisane erotike što će se kako ženskoj tako i muškoj populaciji veoma dopasti. Napisano je sa pravom dozom svega, a sve scene su zaista savršene. Kroz roman se prepliću i moralna iskušenja i demoni iz prošlosti koji mogu ozbiljno narušiti ljubav, dostojanstvo i karijeru.

Rekla bih da je roman napisan tako da lako može da se pretvori u scenario za jedan neverovatno dobar film, čemu se iskreno i nadam da će se dogoditi. Možda je upravo to razlog što se tako lako čita i što je toliko uzbudljiv.

Obično u romanima volim da predviđam šta je to pisac naumio, ne tako često u tome i omanem, mada upravo volim potpuno nepredvidive priče gde se pisac poigrava sa našom maštom. Međutim, Ivana kao autor mi nije ni dala prilike da razmišljam šta će se sledeće događati. Jednostavno se sve dešava prilično vrtoglavo da nemate vremena da razmišljate o sledećim stranicama dok čitate. Zaista sjajno i napeto.

Sve preporuke za sve ljubitelje uzbudljivih krimi romana, svima koji vole priče o biznisu, privrednom kriminalu, politici, priče iz senke Beograda, ali i onima koji vole lepe i vrtoglave ljubavne priče sa dozom odlično napisane erotike. Zaista jeste onako kako stoji da je ovo jedno uzbudljivo iskušenje za svakog čitaoca koji će u ovoj priči tragati za odgovorom na pitanje mogu li dostojanstvo i iskrena ljubav ipak biti jači od ambicije za bogatstvom i moći.
Naravno ovaj roman je od mene dobio najvišu ocenu na GoodReadsu ★★★★★, jer ništa manje nije ni zaslužio. ?

Ono što bih ja samo na kraju dodala je da bih jako volela da vidim nastavak ove knjige za šta je autorka definitivno ostavila prostora, pa joj ovim putem poručujem i molim da nas sve obraduje nastavkom ovog svog romana.

Sve pohvale Ivani Mihić, želim joj mnogo uspeha u njenom daljem radu i nestrpljivo iščekujem još nešto iz njenog pera.

Link ka stranici izdavača Laguni

DODATNI PODACI O KNJIZI:

Headhunters Korice knjige Headhunters
Ivana Mihić
Ljubavni / Trileri / Domaći autori / Krimi
Laguna
6. mart 2015.
Mek povez
312

Čim su stigli, otpočeli su sa prvim delom plana koji se sastojao od postavljanja ispisanih poruka u automobile bogataša sa spiska. Na papirima je pisalo kratko i jasno: UZEO SI OD SRBIJE, VRATI SRBIJI. Uz zahtev bili su priloženi cifra i račun naše banke namenski otvoren u Solunu.

Nesvakidašnji roman o povezanosti biznisa, politike i glamura.

Headhunters je roman o specijalno obučenim „lovcima“ koji u džungli savremene civilizacije pronalaze najtraženiji korporacijski plen: vrhunske profesionalce koji kompanijama uvećavaju profit. Glavni likovi ovog romana, otac Obren i sin Filip, sa zavodljivom Minom Poleto između njih, vode agenciju Chemistry Biz Links, jednu od najmoćnijih u regionu. Njihov posao ispunjen je strašću za novcem i moći, dekadencijom i potonućem morala, opasnim igrama u kojima se zarađuju milioni, ali i dramatičnim sudbinama, vatrenim ljubavima i naglim usponima i još bržim padovima „velikih igrača“.

Vrtoglavi zapleti koji prate tokove krupnog kapitala i šokantna otkrića o klijenteli hedhantersa i tranzicionim profiterima vode nas u samo središte visokog biznisa i otkrivaju mračne mehanizme na kojima počiva moć današnje elite.

Uzbudljivo iskušenje za svakog čitaoca koji će u ovoj priči tragati za odgovorom na pitanje mogu li dostojanstvo i iskrena ljubav ipak biti jači od ambicije za bogatstvom i moći.

Možda će vas zanimati

2 komentari

Branislava 29. marta 2016. - 10:36

Eto, nikad mi ne bi palo na pamet da procitam nesto sto je Ivana napisala, jer mi uvek deluje nekako nezno i distancirano, pa ne bih ocekivala od nje ovo sto si ukratko prepricala. Tako da je ovo izgleda potvrda one nase poslovice o iveru i kladi 😉 U svakom slucaju – za citanje!

Reply
zemljaknjiga 30. marta 2016. - 12:43

Da! Apsolutno!
Ja sam gledala na televiziji snimak neke emisije „Dvougao“ ili kako se već zove, gde je bila gost sa Evom Ras. Iskreno inače nisam neki ljubitelj njenih filmova, moram da priznam. Upravo tako, deluje nežno i nekako većina uloga koje je dobijala joj nisu legle, a svoj temperament nije uspevala baš najbolje da sakrije. Na toj književnoj večeri je pričala o svojim knjigama i žalila su se obe autorke romana kako je književna kritika zamrla u Srbiji i kako se o njenim romanima nažalost jako malo priča. To me je zaintrigiralo da joj dam šansu. Krenula sam da čitam njenu knjigu sa predubeđenjem da mi se neće dopasti sto posto.
Međutim već od prve stranice me je upecala i toliko mi se dopada njen roman da sam i sama prosto ostala zatečena.
Kraj romana joj jedino zameram, jer ga nije završila onako kako bih ja lično volela, ali to je njena spisateljska sloboda. Ostavila je prostora da napiše nastavak i iskreno se nadam da će to i učiniti. 🙂
Scene su joj savršene kako krimi i akcione, tako i ljubavno-erotske. Ova knjiga je zaista bila jedno PREDIVNO iznenađenje.
Sve preporuke od mene Branče, ali bih volela i lično da istračarim sa tobom na temu ove knjige i pre nego što je pročitaš.

Reply

Ostavi komentar

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00