Ana i francuski poljubac – Stefani Perkins (Anna and the French Kiss #1)

od lanavujicic
Ana i francuski poljubac - Stefani Perkins

Roman Ana i Francuski poljubac je priča koja će se dopasti svim mladim osobama, ali i svim ljubiteljima jednog od najromantičnijih gradova na svetu, Pariza.

Ovo je jedan od najpopularnijih trenutno ljubavnih serijala za mlade u svetu. Već punih dve godine je na vrhu svih svetskih top lista čitalaca, booktuberi pričaju konstantno o njemu i nismo mogli da dočekamo da ove knjige iz serijala Ana i francuski poljubac ugledamo i u našim knjižarama. Zahvaljujući izdavačkoj kući Laguna u februaru ove godine nam se želja i ostvarila. Nadamo se da će Laguna nastaviti sa izdavanjem i ostale dve knjige iz serijala i da ćemo ih vrlo uskoro sve tri videti na srpskom jeziku. Radujemo se tome ?

Moram i da napomenem da sam bila fascinirana koricama koje su uradili za naše tržište. Retko se desi da je naša korica bolja od originala. Svaka čast dizajnerima Lagune! Ovog puta ste me oborili s’ nogu, moram priznati! ♥

Ovo su korice originalnog engleskog izdanja, pa procenite sami:

Anna and the French Kiss

O KNJIZI – NEMA SPOILERA

Izuzetno slatka priča koja priča priču o jednoj devojci koja se zove Ana i koju roditelji šalju u Pariz na završnu godinu srednje škole. Otac joj je poznati američki pisac ženskih romana, ali oni nisu previše imućni, pa tako ni Ani baš nije mesto u školi koju pohađaju deca američkih bogataša. Ipak, roditelji je radi ličnog prestiža i toga da se dokažu u svom društvu šalju u jednu od prestižnijih škola za američku decu u Parizu. Njoj sve to izuzetno teško pada. Odvajaju je od njenog doma, njenih prijatelja i njenog momka sa kojim je tek ušla u vezu. Kao prilično asocijalna osoba, ona biva prestravljena i izgubljena. Međutim polako počinje da upoznaje nekoliko momaka i devojaka, njenih vršnjaka, pored kojih počinje polako da se prilagođava na život u novom gradu. Među njima je i jedan dečko koga je Ana zapazila…

Zaista je hrabro biti toliko daleko od kuće u osamnaestoj godini i pokušavati da pronađeš sebe u gradu i zemlji čiji čak ni jezik ne poznaješ.

Međutim, Ana ubrzo shvata koliko jedan grad poput Pariza može biti magičan i koliko novih mogućnosti nudi. Ana sve više shvata da Pariz ima svoje čari i budi u njoj nešto što do sada nije osećala.

Hoće li se Ana privići na svoj novi život daleko od kuće i hoće li doživeti svoj pravi francuski poljubac u najromantičnijem gradu na svetu?! ?

Ana i francuski poljubac - Stefani Perkins

MOJ LIČNI UTISAK O ROMANU ANA I FRANCUSKI POLJUBAC

Zaista sam uživala u atmosferi koju ova knjiga na momente stvara. Dočarava prave čari Pariza i prosto sam imala utisak kao da sam na momente bila tamo. Svaka šetnja kroz grad je neka nova i posebna priča, svaka pekara, poslastičarnica, bioskop (kojih ima nebrojeno), sve je to nova avantura za svakog od nas i avantura koju ćemo proživeti zajedno sa glavnom junakinjom.

Ana je primetila jednog momka koji je veoma popularan u školi, ali on krije mnoge tajne, a njegov život ni malo nije jednostavan.

Međutim, mislim da bi priča mogla biti malo emotivno kompleksnija. To je moj lični dojam. Očekivala sam da me još malo više „protrese“ emocijama, ali sve je ostalo prilično lepršavo i nevino.

Ja sam ovom romanu dala ★★★, ali najviše iz mojih ličnih razloga nekih momenata koji su, po mom skromnom mišljenju, mogli biti izbegnuti i izostavljeni u knjizi. Svi veoma dobro znaju da ne volim tužne momente u knjigama u kojima se bolest provlači na ovaj ili onaj način, smatram to jeftinom formulom za rasplakanu publiku, pa je ovo samo moj lični i subjektivni sud da se to meni lično nije dopalo. Neću otkrivati o čemu se konkretno radi, jer nema baš toliko previše veze sa glavnom temom i pričom. Obzirom da je ovo jedan sladak tinejdžerski i putopisni roman začinjen preslatkom ljubavnom pričom, takvi dodatni momenti su mogli biti izostavljeni.

Dakle, da mi ti neki momenti nisu pokvarili uživanje, ovaj roman bi za mene imao mnogo višu ocenu i bio bi negde između 4★ i 5★. Elem, i pored toga, zaista sam bila negde na sedmom nebu čitajući ovu preslatku priču o odrastanju jedne srednjoškolke, o rađanju jedne ljubavi i čitajući o famoznom i neverovatnom gradu Parizu.

Roman je prepun zanimljivih razmišljanja jedne tinejdžerke, a neki od citata koji se izdvajaju su:

Uskoro najavljuju i film,a do tada imamo samo trailer za knjigu:

Kako kažu, ovaj serijal jesu tri odvojene priče, ali su likovi u neku ruku povezani. Savetujem čitanje redom kako budu bili objavljivani. Nekima je ovo bila omiljena iz serijala, a drugima pak one koje tek slede kod nas „Lola i dečko iz susedstva“ i „Isla i zauvek srećni“. U svakom slučaju, ovo je ipak jedna topla preporuka za sve ljubitelje slatkih romantičnih priča. Bićete očarani atmosferom koju ova priča nosi.

Ko želi malo više da sazna o celom serijalu, a poznaje engleski jezik evo nečeg zanimljivog.
Jedna booktuberka Kassidy je uradili review kompletnog serijala…simpatičan je video, pa poslušajte:

Ana i francuski poljubac je jedan od romana uz koji se čovek veoma lako može opustiti i upasti u sanjarenje o jednom od najlepših evropskih gradova.
Uskoro će i proleće kod nas, pa ovo može biti knjiga koju ćete čitati pred proleće da vam probudi želju za putovanjem i otkrivanjem novih kutaka gradova koje još niste upoznali. ?

Ko poželi da je pročita, UŽIVAJTE!!! :*

Link za izdavaču:

Laguna – link ka izdavaču

Ana i francuski poljubac Korice knjige Ana i francuski poljubac
Anna and the French Kiss #1
Stephanie Perkins
Ljubavni / Tinejdž / Čiklit / YA
Laguna
10. februar 2016.
Mek povez
320
Eli Gilić

Slatka priča o sazrevanju.

Ana bi trebalo da pođe u četvrti razred srednje škole u rodnoj Atlanti, gde ima prijatelje s kojima je nerazdvojna, dobar posao i slatkog kolegu s kojim je nešto taman počelo da se kuva. Onda je otac je šalje u internat u Parizu, što je užasava jer se nikad nije odvajala od porodice, a i ne zna francuski. Uverena je da se neće snaći sama u nepoznatom gradu.

Tamo, međutim, brzo stiče nove zanimljive prijatelje i polako se navikava na život daleko od kuće. Muči je samo jedan novi drug ‒ počinje da se zaljubljuje u njega iako on ima devojku. Čini joj se da ni on nije ravnodušan iako ne pokazuje želju da raskine s devojkom. U prijateljstvo im se ušunja napetost, a nijedno ne zna kako da se postavi u tim uslovima. Kao da to nije dovoljno, oboje imaju porodične probleme koji im ne daju mira.

Anina godina u najromantičnijem gradu na svetu bliži se kraju. Hoće li konačno doživeti dugoočekivani francuski poljubac?

„Knjiga koja će vas oduševiti čarobnim Parizom, neodoljivom junakinjom i jednim très bien momkom.“ MTV.com

„Veoma domišljata. Veoma zabavna. Veoma romantična. Knjiga sa kojom morate da zakažete sastanak!“ Morin Džonson

„Fanovi Sare Desen sigurno će zavoleti i ovu knjigu. Odlična priča o hvatanju ukoštac s nevoljama, nesigurnošću i strahovima, ali sazrevanje je mnogo lakše kad je neko zaljubljen i ima sreće da živi u najromantičnijem gradu na svetu. Très charmante.“ Kirkus Review

Možda će vas zanimati

4 komentari

Olivera Babić 25. mart 2016. - 11:29

Nijednog sekunda nisam pomislila da je naslovna naša, već sam bila ubeđena da je preuzeta. Svaka čast! Ovaj romančić će morati malo da pričeka, mada mi se čini da je proleće idealno za njegovo čitanje.

Reply
Una 25. mart 2016. - 22:06

I ova knjiga je na listi želja… Recenzija je divna, svaka čast !

Reply
AnnaUdinova 1. maj 2016. - 18:21

Postoji li mogucnost skidanja knjige sa interneta??

Reply

Ostavi komentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00