Gospodin Mercedes – Stephen King (Bill Hodges Trilogy #1)

Gospodin Mercedes - Stiven King

Gospodin Mercedes je proglašena za najbolju knjigu 2014. po izboru čitalaca iz žanra Misterije/Trilera (GoodReads 2014.).

Spojler Free  (nema detalja i neće pokvariti buduće čitanje ove knjige)

Nerešen slučaj je jedan od nekoliko oblaka koji vise nad glavom i karijerom penzionisanog detektiva Kermit „Bill“ Hodges-a. On ne ustaje iz fotelje i po čitav dan gleda glupe emisije na televiziji i reality show programe. Osim što gleda glupe emisije i preispituje svoj život, on po čitav dan drži svoj revolver u krilu i čeka da mu se nakupi dovoljno besa kako bi okončao sebi život. Međutim, Hodges-a je od samoubistva spasla potpuno neočekivana pošta. Jedno veoma brutalno, ali takođe i veoma „veselo“ pismo od nekog ko tvrdi da je gospodin Mercedes, krivac za masakr u City Center-u. U pismu, gospodin Mercedes ne samo da priznaje zločin, već se i naslađuje postignutim sledećim rečima – „Mislim da bi veliki broj ljudi uživalo u onome što sam ja učinio, i da zato oni uživaju u knjigama i filmovima (pa čak i TV emisijama ovih dana), jer im pružaju mogućnost sudelovanja u mučenju i teroru … Jedina razlika je što sam ja to stvarno uradio“.

„GOSPODIN MERCEDES“ – MOJI UTISCI O KNJIZI

Tako počinje ovaj veoma napeti triler, proistekao iz pera jednog od najvećih kraljeva trilera i horora Stivena King-a.

Ne mogu da kažem da nisam uživala u ovoj knjizi. Bilo je tu i uspona i padova u toku čitanja, ali sve u svemu na kraju je ostavila jedan sasvim solidan utisak kao i većina Kingovih knjiga.

Knjiga u nekim momentima zaista okupira čitaoca i tera na dalje čitanje… Obračun između dobra i zla najbolje karakteriše King-ove romane, bez obzira na žanr.

Ovu priča čini odličan dodatak opusu King-ovoj rastućoj listi misterija-triler naslova.

Ovo će, po najavama, biti triler trilogija „Bill Hodges“. Drugi nastavak je izašao ove godine (2015.) i zove se „Finders Keepers“, a treći deo se tek očekuje i još nije objavljen datum izlaska, a zvaće se
„End of Watch“.

Od Vulkana za sada imamo tek prvi deo, izašao prošle godine (2014.) u fantastičnom tvrdom lux povezu sa zaštitnim omotom koji se odlično lista.

Evo ga i trejler za knjigu:

KORICE I POVEZ

Sve pohvale za Vulkan koji je već izbacio mnogo King-ovih romana u ovom prelepom tvrdom lux povezu, što je prava poslastica za sve fanove ovog autora.

Kod mene knjiga dobija solidnih 3.5*/5*, a izdanje Vulkana najviših 5*.

Related posts

Profajler – Tamara Kučan

Beograđanke znaju – Branka Kovačević

Cvet – Elizabet Kraft i Šej Olsen