Pravila korišćenja i politika zaštite privatnosti

Blog Zemlja Knjiga je posvećen čuvanju privatnosti svih posetilaca sajta zemljaknjiga.com i zaštiti svih ličnih podataka koje tom prilikom posetioci ovog veb sajta daju. Smatram da je važno da znate kako se ophodim sa informacijama o Vama koje mi pružate korišćenjem ovog mog bloga/veb sajta. Molim Vas da pročitate Pravila korišćenja i politiku zaštite privatnosti koja sledi, jer korišćenjem ovog sajta prihvatate i sva pravila korišćenja i politiku zaštite privatnosti ovde navedenu…

Kolačići (cookies)

Posete na ovom sajtu Zemlja Knjiga se prate preko kolačića u Vašem internet pregledaču koji su anonimne prirode. Služe za prikupljanje statističkih podataka o posetama, kao što su država, grad, browser (vaš internet pretraživač) i drugi neidentifikujući podaci.

Na veb sajtu Zemlja Knjiga poštujem privatnost svojih korisnika i posetilaca. Podaci koje ostavite na sajtu neće nikada biti podeljeni sa trećim licima. Registracijom za bilo koju uslugu na ovom veb sajtu pristajete na pružanje, upotrebu i prenošenje informacija pod uslovima ove politike.

Korišćenje podataka

Podaci koje ostavite na sajtu Zemlja Knjiga će se koristiti isključivo u svrhu obaveštenja o novostima na ovom veb sajtu, u statističke svrhe praćenja posećenosti, kao i u svrhe poboljšanja usluga koje ovaj sajt nudi.
Uopšteno, možete posetiti sajt Zemlja Knjiga, a da pritom ne kažete ko ste ili otkrijete bilo koju informaciju o sebi ako to ne želite.
U svakom momentu možete zatražiti da se svi Vaši podaci sa ovog veb sajta uklone i to će biti učinjeno bezpogovorno i momentalno.

Upotreba sakupljenih informacija

Informacije o ličnim imenima ili imenima domena do kojih dođem ne koriste se kako bih Vas lično identifikovala, već da bih na osnovu te i drugih informacija izmerila broj poseta na ovom veb sajtu, prosečno vreme provedeno na njemu, pregledane stranice itd. Ove informacije ću koristiti isključivo da bih izmerila frekvenciju upotrebe veb sajta Zemlja Knjiga i unapredila njegov sadržaj.

U slučaju kada tražim druge lične informacije, kao što su Vaše ime i email adresa, tražiću Vaš pristanak (npr. upotrebom onlajn formulara ili putem emaila), obavestiti Vas o procesu prikupljanja informacija i o tome kako ću ih upotrebiti.

Osim ako to zakon ne nalaže, neću na bilo koji način učiniti dostupnim niti distribuirati informacije o Vama koje mi putem ovog veb sajta pružite, bez Vašeg prethodnog odobrenja.

Poštovanje autorskih prava

Neke zemlje izvan Evropske Unije nemaju odgovarajuće propise o zaštiti podataka. Međutim, na ovom veb sajtu će se strogo poštovati pravila i zakoni većine zemalja o autorskim pravima. Dakle, neće se koristiti tuđ sadržaj u vidu fotografija i tekstova bez prethodnog odobrenja autora ili vlasnika istih. Uvek ću preduzimati korake kako bih osigurala da Vaše informacije ne koriste treća lica u skladu sa ovom politikom.

Dakle, gotovo svi tekstovi i fotografije na ovom veb sajtu su moje autorsko delo, te ću ih smatrati svojim vlasništvom, a njihovo neovlašćeno preuzimanje i deljenje stratrati kršenjem autorskih prava. Ono malo sadržaja koje je preuzeto iz nekih drugih izvora i koje nije moj autorski rad postavljena su na ovaj veb sajt ISKLJUČIVO uz odobrenje njihovih vlasnika i autora istih.

Zabranjeno je kopiranje i prisvajanje sadržaja sa ovog veb sajta (autorskih slika i tekstova) bez mog prethodnog odobrenja i vidno naznačenog izvora istog, jer vodim računa da se sadržaj ovog veb sajta ne nađe na nekim neprikladnim lokacijama i da se izvlači iz konteksta.
Nepridržavanje ovog uslova može imati za posledice opomenu, sankcionisanje, pa i prijavu nadležnim organima u ozbiljnijim slučajevima kršenja autorskih prava i zakona Republike Srbije.

Ukoliko neko smatra da su određenom objavom teksta i/ili fotografije na ovom veb sajtu povređena njegova privatna, autorska ili druga prava, molim ga da me kontaktira na kontakt@zemljaknjiga.com kako bismo razmotrili taj slučaj i eventualno uklonili sporni sadržaj sa ovog veb sajta.

Maloletni korisnici

Ukoliko ste maloletni, neophodno je da dobijete dozvolu svojih roditelja ili staratelja pre nego što koristite ovaj veb sajt ili ostavite informacije o sebi na njemu. Maloletnim korisnicima koji nemaju ovakvo odobrenje nije dozvoljeno da ostavljaju lične informacije na ovom veb sajtu niti da ga prate.

Drugi veb sajtovi

Ovaj veb sajt može sadržati linkove ka drugim veb sajtovima koji nisu pod mojom kontrolom i koji ne podležu ovoj Politici zaštite privatnosti. Ukoliko pristupite drugim sajtovima koristeći date linkove, operateri tih sajtova mogu tražiti informacije od vas koje će koristiti u skladu sa svojim politikama zaštite privatnosti, koje se mogu razlikovati od ove politike koju čitate ovde.
—Bezbednost dobijenih informacija i odricanje od odgovornosti
Uzevši u obzir da Internet predstavlja globalno okruženje, korišćenje veb sajta za sakupljanje i obradu ličnih informacija obavezno uključuje prenos podataka u druge države. Stoga, činom pristupa ovom vebsajtu i putem elektronske komunikacije sa nama, Vi prihvatate i slažete se ovakvim načinom obrađivanja ličnih informacija.

Iako blog Zemlja Knjiga primenjuje sve razumne i moguće mere za pružanje zaštite protiv virusa, ostalih štetnih komponenti i neovlašćenih pristupa, priroda Interneta je takva da nije moguće obezbediti potpunu i kompletnu zaštitu od prekida ili grešaka, niti da su ovaj veb sajt, njegovi serveri ili emailovi koje možemo poslati oslobođeni virusa ili drugih štetnih komponenti. Bezbednost i mom sajtu garantuje treće lice, odnosno IT servis provajder kod kojeg je ovaj sajt smešten servisiran. I pored toga, ja činim sve što je moguće da sadržaj ovog veb sajta ostane u maksimalnoj meri zaštićen.

Sadržaj ovog veb sajta je dizajniran u saglasnosti sa opštim obavezama evropske direktive o zaštiti podataka.

Reklame na veb sajtu

Na sajtu Zemlja Knjiga mogu biti prikazane reklame koje ja kao autor postavim, međutim sajt Zemlja Knjiga ja kao autor ovog veb sajta nisam odgovorna za sadržinu svih tih reklama, njihovu tačnost niti za zakonitost proizvoda koje se na njima oglašavaju. Trudiću se da sve što bude prikazano na ovom sajtu bude u skladu sa zakonom koliko je u mojoj moći, čak i kada je u pitanju oglašavanje nekog trećeg lica, ali nisam odgovorna ako do zakonskih propusta u tom sučaju dođe.

DART kolačići

Na sajtu mogu biti korišćeni DART kolačići koji služe za prikazivanje reklama u zavisnosti od vaše istorije pregledanih stranica i deo su Google DoubleClick i Adsense usluga. DART kolačići su poznati kao nepersonalizovani kolačići koji ne mogu da vide vaše lične podatke kao što je broj telefona, kreditne kartice i slično. Sajt Zemlja Knjiga nije odgovoran za sadržinu svih tih reklama.

Politika komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste biće momentalno obrisani, a njihovi autori biće trajno sankcionisani. Dozvoljeno je iznošenje mišljenja, ali ne i vređanje autora bloga niti ostalih korisnika i posetilaca sajta Zemlja Knjiga.
Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima (što predstavlja isticanje i vikanje) niti promovisanje drugih sajtova putem linkova bez mog odobrenja.

Odricanje odgovornosti

Ne garantujem da će saveti koje predlažem na sajtu Zemlja Knjiga biti u sladu sa svačijim ukusima, afinitetima niti željama. Svi tekstovi na ovom veb sajtu/blogu su proizvod isključivo mog mišljenja i razmišljanja te se ne moraju poklapati sa većinom niti moraju obavezno biti tačni i istiniti.

Stupanje u kontakt sa autorom ovog veb sajta

Ukoliko imate nekih komentara, pitanja ili zahteva molimo Vas da stupite u kontakt sa mnom uz pomoć formulara za kontakt koji se nalazi na kontakt stranici. Smatram dobrodošlim Vaša pitanja, sugestije i predloge o Politici zaštite privatnosti na ovom veb sajtu kao i o mom radu i sadržaju ovog veb sajta.
Za dodatna pitanja i pojašnjenja možete mi se obratiti i direktno na email adresu kontakt@zemljaknjiga.com

Izmene pravila korišćenja i politike zaštite privatnosti

Molimo vas da periodično proveravate sadržaj ove Politike zaštite privatnosti kako biste bili obavešteni o promenama. S obzirom da zadržavam pravo da menjam ili dopunjavam ovu Politiku, o svim značajnim promenama pružiću vam obaveštenje o izmenama putem blog posta ili email obaveštenja ukoliko je to moguće.